Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrónová bábovka I

Bábovka nikdy nesměla chybět na svátečním stole, ale můžete ji upéct i ve všední den. Tato bábovka bude vonět citronem a vanilkou a navíc je v bábovce trocha máku. Hezký tvar dá bábovce forma, jistě jste si vybrali tu nejhezčí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Adam

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 230 kJ /
3 162 kcal
Bílkoviny60,16 g
Tuky163,97 g
Vláknina19,38 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 1,24 g
Sůl3,59 g
Sacharidy351,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Máslo s cukrem, vanilkou a solí vyšleháme do pěny, do které zašleháváme vejce jedno po druhém. Krok 3: Omyté citrony celé ostrouháme, vymačkáme šťávu a vmícháme do pěny. Krok 4: Nakonec vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a přidáme mák. Krok 5: Vše lehce promícháme a těsto dáme do připravené formy. Krok 6: Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Teplotu snížíme na 170 °C a pečeme asi 45-50 minut. Krok 7: Můžeme potřít citronovou polevou nebo jen pocukrovat.

TIP: Jak připravit citronovou polevu

Zveřejněno 5. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónová bábovka I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkYk6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónová bábovka I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkYk6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr, lusk vanilkový, sůl, vejce, citron, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, mák, tuk, mouka hrubá, poleva citronová

Přidat fotografie receptu