Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panna cotta z vaječného likéru

Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec náročná a vše máte za chviličku hotovo. Jen musíte myslet na to, že potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji nejlépe dělejte den předem.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 988 kJ /
1 670 kcal
Bílkoviny31,95 g
Tuky108,08 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 419 mg
Sodík 251 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy103,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu smícháme se 3 lžícemi studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Krok 2: Mezitím v hrnci smícháme mléko, smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Společně vše přivedeme k varu. Ihned stáhneme z ohně, do horké směsi přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do úplného rozpuštění. Nakonec vmícháme likér. Krok 3: Krém rozdělíme do skleniček a necháme minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc, zatuhnou v chladu. Krok 4: Ozdobíme dle fantazie ovocem, čokoládovým zdobením a lineckými sušenkami.

TIP: Jednoduché zdobení - tipy a triky

Zveřejněno 8. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta z vaječného likéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYkg6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna cotta z vaječného likéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYkg6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moc krásné :-K:yes:

Vaječńák jsem už roky nedělala:-8Recept se mi moc líbí a fotka je hodně lákavá;-):-K

Super nápad na zužitkování vaječňáku!:-* Určitě letos vyzkouším.

:-) <3:yes::yes: díky za pěkný recept, určitě se hodí a foto je krásné :-K

Suroviny:
želatina prášková, mléko plnotučné, smetana ke šlehání, cukr moučkový, extrakt vanilkový, likér vaječný, ovoce, čokoláda, sušenky

Přidat fotografie receptu