Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát na přepuštěném másle s citronovým kaviárem

Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Candát je oblíbená sladkovodní ryba a jeho maso je delikátní. V tomto receptu jej jen opečeme na pánvi a podáváme k němu originální citronový kaviár.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 832 kJ /
3 306 kcal
Bílkoviny139,60 g
Tuky293,22 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 464 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy27,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné filety překrojíme na poloviny, osolíme, opepříme a stranu s kůží lehce poprášíme moukou. Do rozehřáté pánve dáme polovinu přepuštěného másla a filety opečeme nejprve kůží dolů. Lehce je obracečkou přitiskneme, aby se nekroutily. Krok 2: Opékáme 1,5 minuty, přidáme druhou polovinu másla a po další 1-2 minutách obrátíme a opečeme i druhou stranu. Krok 3: Citronový kaviár uděláme velmi snadno. Uvedené suroviny smícháme a v malém kastrolku přivedeme k varu. Odstavíme a poté nabereme tekutinu injekční stříkačkou (obsah 20 ml) a kapeme do hodně vychlazeného oleje. Jelikož olej odpuzuje vodu, utvoří se malé kuličky. Krok 4: Kuličky na sítku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Příchuť zvolíme jakou máme rádi, ale k rybě se nejvíce hodí citron. Krok 5: Filety přeléváme máslem v pánvi, přidáme ještě čerstvé máslo, tymián a dopečeme ještě 1 minutu z druhé strany. Poté je poklademe na bramborovou kaši, ozdobíme kouskem čerstvého tymiánu a plátkem citronu s citronovým kaviárem .

TIP: Citróny v kuchyni

Zveřejněno 13. 11. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Ovocný kaviár jsem našla v několika vrzích na internetu. Tento je vhodný k okamžitému použití.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na přepuštěném másle s citronovým kaviárem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO7P1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na přepuštěném másle s citronovým kaviárem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO7P1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

RubyRom: :-) Romanko, děkuji nápad to můj není. Je to na netu "Falešný kaviár"- v pokusech pro 6 třídu . Jednoduše to zkus je to hned hotové :-K děkuji za komentář a přeji prima den .

Máš to moc pěkné a ten kaviár, to je bomba. Už jsem to viděla, ale zatím jsem neměla odvahu ho vyzkoušet :-K:yes::yes::yes:

Anna Kocikova: :-)Drahzško moc děkuji, bylo to skvělé :-K krásný večer

Marie Svarcova: Maruško je fajn,že Ti to vyšlo a líbilo:-8Já jsem pozvánku na křest i sraz po 15 letech musela odmítnout;-(K léřaři mám přepravu v leže,takže ta dlouhá cesta byla pro mě neuskutečnitelná:-(Měj hezký večer:-K

Marie Svarcova: Tak já to zkusím, nabrala jsem odvahu a doufám, že se povedou!

Veronika.Hrozna: :-)dík za komentář, podle receptu , žádná finta , možná foto zkresluje, :-KKrásný večer

Anna Kocikova: :-) moc děkuji a přeji krásný večer, :-K Byla jsem na tom křtu a bylo to skvělé

Maruško moc hezký recept a velice hezká fotka:-KRybu na másle máme rádi a "kuličky"ráda vyzkouším:yes:

Že je na ten kaviár nějaká fintička, že je to tak nádherně citronově žluté!:-O Nezakalené a průhledné, protože z citronové šťávy, by to tak nádherné vůbec nebylo, nebo se pletu???:-O

tomasmalina: :-) děkuji a přeji hezký den :-K

vypada skvele😍

veronika_straka: :-) moc děkuji za komentář, candýt je běžně k dostání, dělám ho často a kuličky jsou prima, asi udělej větší množství a hlavně přifdej želatinu , jde to velmi rychle - minutová záležitost :-K krásný den

wow! <3 tak tenhle recept vytáhnu přesně 24. 12. a místo kapra a lososa budu shánět candáta... a ten citronový kaviár, tak to bude laboratorní práce i s mládětem, který bude přípravou kuliček jistě nadšený :-D

Suroviny:
candát, sůl, pepř mletý, mouka hladká, ghee, máslo, tymián čerstvý, citron, šťáva citronová, voda, cukr, želatina, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu