Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silný kuřecí vývar s drůbežími knedlíčky s libečkem

Kuřecí vývar s knedlíčky z drůbežích jater a bylinek přijde vhod při podzimních a zimních sychravých dnech. Dlouhé doba vaření a trpělivost při sbírání pěny se vyplatí a odměnou vám bude silný vývar, který pomůže v boji s nachlazením.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Akademie kvality Akademie kvality

Náročný

Doba přípravy 390 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 210 min

390 min (180 min příprava + 210 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 100 kJ /
3 370 kcal
Bílkoviny422,67 g
Tuky108,96 g
Vláknina33,22 g
Cholesterol 6,45 g
Sodík 2,62 g
Sůl6,27 g
Sacharidy162,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěte kořenovou zeleninu a spolu s cibulí a omytými skelety pečte v troubě na 180 °C po dobu přibližně 30 minut dozlatova. Krok 2: Poté přendejte zeleninu a skelety do hrnce, zalijte vodou, přidejte pórek, 2 kusy česneku, divoké koření, listovou petržel, sůl a vše vařte na mírném plamenu alespoň po dobu 180 minut. Krok 3: Během vaření nezapomínejte sbírat vzniklou pěnu. Hotový vývar přeceďte a dochuťte. Krok 4: Očištěná kuřecí játra rozmixujte spolu se zbylým česnekem a cibulí. Krok 5: Do směsi přidejte sůl, pepř, majoránku, nasekaný libeček a dle potřeby hladkou mouku a strouhanku. Krok 6: Vytvarujte malé knedlíčky a uvařte je v osolené vodě.

Pokud vám zbyl silný kuřecí vývar, zamrazte jej do dávkovačů na led v podobě kostek. Tak jej budete moci kdykoliv využít jako základ do omáček.

Zveřejněno 16. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silný kuřecí vývar s drůbežími knedlíčky s libečkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxl73

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silný kuřecí vývar s drůbežími knedlíčky s libečkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxl73

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

RobertM: Já bych případně jen dosolila, pokud by bylo třeba. ;-) Při vaření vývaru přidávám i čerstvý libeček. Na podzim při sklizni si na použití v zimě zamrazím malé balíčky z libečku, petrželky a celerové natě, vše včetně stonků. Omotám bílou nití a uložím do dobře uzavíratelné dózy. V dóze proložím mikrotenem.

Jak dochutit?

:-)<3:yes::yes: také vařívám takový vývar, je moc dobrý :-K

Suroviny:
skelet kuřecí, zelenina kořenová, cibule, pórek, česnek, játra kuřecí, vejce, mouka hladká, strouhanka, libeček, sůl, pepř mletý, petržel, majoránka, koření divoké

Přidat fotografie receptu