Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toastový chléb domácí

Toustový chléb je vlastně polotovar (je ho potřeba opéct) jinak postrádá správnou chuť. Klasický toust chutná čerstvě opečený k snídani nebo s pikantní oblohou a dokřupava zapečený jako rychlé jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

taddy1 taddy1

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min Bez doby kynutí

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 119 kJ /
2 419 kcal
Bílkoviny47,75 g
Tuky130,24 g
Vláknina12,18 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy257,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout. Krok 2: Těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme do obdélníku na šířku chlebové formy, srolujeme a oba srolované „válečky“ položíme vedle sebe do máslem vymazané formy. Zakryjeme a necháme opět půl hodiny až hodinu kynout. Krok 3: Povrch potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě nejdříve na 180 °C po 15-ti minutách teplotu trouby snížíme na 170 °C. Peče se asi 30-35 minut do bledší zlaté barvičky. Po upečení můžeme ještě potřít tukem (máslo, Hera), ale není to nutné.

Zveřejněno 17. 11. 2023

Poznámka autorky taddy1

Nenechte se zmást dlouhou dobou přípravy. Je v ní započítaná doba dvojího kynutí a pak pečení. Na vlastní práci nepočítejte více, jak cca 20 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toastový chléb domácí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW6k7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toastový chléb domácí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW6k7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Vypadá dobře :-K:yes:

Zkoušela jsem i jiné recepty s menším množstvím tuku a zadělávané vodou, ale ty mě nijak neoslnily. Chytila jsem se zpátky maminčina receptu. Pokud se nesní hned, vydrží dlouho jako čerstvý a je dobrý i bez dalších úprav jen tak samotný. Pokud ale upravuji jako sendviče nebo toasty, už další tuk nepoužívám a úspěch je vždy zaručený. :-)

:-)<3:yes::yes: velmi dobře vypadá a určitě i chutná :-K

Suroviny:
mouka hladká, máslo, sůl, mléko, kvásek, droždí, bílek

Přidat fotografie receptu