Pikantní bůček sous - vide
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s křupavou kůrčičkou a sladce pálivou omáčkou je skvělá volba na víkendové mlsání.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 194 kJ / 2 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 309,57 g |
Tuky | 100,88 g |
Vláknina | 18,76 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 5,18 g |
Sůl | 11,75 g |
Sacharidy | 128,47 g |
Postup přípravy
Papričky nasekáme nahrubo, česnek pokrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kousky. Krok 2: V misce smícháme med, sójovou omáčku. Přihodíme papričky, cibuli i česnek. Ve vzniklé marinádě obalíme maso. Opepříme. Krok 3: Připravené maso vložíme do vakuovacího sáčku, odsajeme vzduch, zatavíme. V tomto stavu můžeme připravené maso skladovat v chladničce i více jak 3 dny. Krok 4: Pokud chceme pokračovat, rozehřejeme sous - vide lázeň na 75 °C. Vložíme sáček s masem a necháme přístroj pracovat 16 hodin. Krok 5: Po této době bude maso měkké a šťavnaté, cibule i česnek pevné na skus. Můžeme bez otevření sáčku opět skladovat víc než týden v chladničce. Krok 6: Před pokračováním v receptu necháme maso v sáčku ohřát opět na teplotu přes 50 °C. Sáček otevřeme, šťávu slijeme, ohřejeme, dochutíme rybí, chilli a ústřicovou omáčkou. Můžeme nechat i zredukovat a zahustit škrobem namočeným ve vodě. Krok 7: Kostky masa můžeme i s cibulí nechat zkaramelizovat na povrchu v nepřilnavé pánvi. Při slavnostnější příležitosti je můžeme napíchnout jako špíz a krátce opéct na barvu. Krok 8: Podáváme nejlépe s rýží a trochou dochucené šťávy z masa.
Zveřejněno 17. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůček sous - vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PlL
Moje poznámka
Pikantní bůček sous - vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PlL
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 34 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
kost,
cibule,
česnek,
omáčka sojová,
med,
chilli paprika čerstvá,
pepř mletý,
omáčka rybí,
ústřicová omáčka,
omáčka chilli,
škrob,
voda
Komentáře (7)