Pikantní bůček sous - vide
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s křupavou kůrčičkou a sladce pálivou omáčkou je skvělá volba na víkendové mlsání.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 194 kJ / 2 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 309,57 g |
Tuky | 100,88 g |
Vláknina | 18,76 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 5,18 g |
Sůl | 11,75 g |
Sacharidy | 128,47 g |
Postup přípravy
Papričky nasekáme nahrubo, česnek pokrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kousky. Krok 2: V misce smícháme med, sójovou omáčku. Přihodíme papričky, cibuli i česnek. Ve vzniklé marinádě obalíme maso. Opepříme. Krok 3: Připravené maso vložíme do vakuovacího sáčku, odsajeme vzduch, zatavíme. V tomto stavu můžeme připravené maso skladovat v chladničce i více jak 3 dny. Krok 4: Pokud chceme pokračovat, rozehřejeme sous - vide lázeň na 75 °C. Vložíme sáček s masem a necháme přístroj pracovat 16 hodin. Krok 5: Po této době bude maso měkké a šťavnaté, cibule i česnek pevné na skus. Můžeme bez otevření sáčku opět skladovat víc než týden v chladničce. Krok 6: Před pokračováním v receptu necháme maso v sáčku ohřát opět na teplotu přes 50 °C. Sáček otevřeme, šťávu slijeme, ohřejeme, dochutíme rybí, chilli a ústřicovou omáčkou. Můžeme nechat i zredukovat a zahustit škrobem namočeným ve vodě. Krok 7: Kostky masa můžeme i s cibulí nechat zkaramelizovat na povrchu v nepřilnavé pánvi. Při slavnostnější příležitosti je můžeme napíchnout jako špíz a krátce opéct na barvu. Krok 8: Podáváme nejlépe s rýží a trochou dochucené šťávy z masa.
Zveřejněno 17. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůček sous - vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PlL
Moje poznámka
Pikantní bůček sous - vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PlL
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 11 minutami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 50 minutami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 2 hodinami
Domácí nudle
Jindriskas před 3 hodinami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 4 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 8 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 8 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 9 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 16 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 18 hodinami
Suroviny:
kost,
cibule,
česnek,
omáčka sojová,
med,
chilli paprika čerstvá,
pepř mletý,
omáčka rybí,
ústřicová omáčka,
omáčka chilli,
škrob,
voda
Komentáře (7)