Koblihy s džemem a nutelou
Nejlepší koblihy jsou čerstvé a doma usmažené. Větší množství žloutků v tomto velmi jemném těstě se po upečení postará o dokonalý chuťový zážitek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 856 kJ / 4 268 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,14 g |
| Tuky | 146,52 g |
| Vláknina | 21,36 g |
| Cholesterol | 1,98 g |
| Sodík | 641 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 584,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do prosáté a osolené mouky přidáme kvásek, zbytek cukru a rum.
Krok 3: Nakonec rozšleháme žloutky a s rozehřátým tukem vmícháme do těsta.
Krok 4: Necháme v klidu na teplém místě kynout. Bude to trvat asi hodinu.
Krok 5: Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplň (v mém případě nutela a banánovo-nektarinkový džem) a dalším prázdným kolečkem přikryjeme.
Krok 6: Konce pořádně přimáčkneme. Jde to i vidličkou.
Krok 7: Necháme ještě chvilku kynout. Na pánvičce si rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme z obou stran dozlatova.
Krok 8: Usmažené koblihy vyndaváme na ubrousek a necháme okapat přebytečný tuk. Nakonec je pocukrujeme.
Zveřejněno 30. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy s džemem a nutelou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQvX
Moje poznámka
Koblihy s džemem a nutelou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQvX
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 21 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 5 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 7 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 8 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 10 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 10 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 10 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 10 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 11 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 11 hodinami
Tématické fráze:
plněné koblihy,
koblihy recept,
koblížky s nutelou,
jak plnit koblihy,
koblihy plněné nutelou,
smažené koblihy s marmeládou,
koblížky plněné nutelou,
plněné kobližky,
jak se plní koblihy,
domácí plněné koblihy,
recept na koblížky s nutelou,
recept na plněné koblihy,
koblihy,
koblihy plněné,
plnění koblih,
domácí koblihy s nutelou,
koblížky s džemem,
plněné koblihy recept,
koblihy s pudingem,
koblihy s čokoladou
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
mléko,
sůl,
cukr moučkový,
rum,
máslo,
žloutek,
marmeláda,
olej
Komentáře (11)
Dělala jsem koblihy prvně a první várka se povedla na výbornou a druhá nějak nedržela pohromadě, taže to vypadá, jako když jsou dvě koblihy promazané nutellou
Samozřejmně za tvojí snahu dávám bodíka