Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy s džemem a nutelou

Nejlepší koblihy jsou čerstvé a doma usmažené. Větší množství žloutků v tomto velmi jemném těstě se po upečení postará o dokonalý chuťový zážitek.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ssimusshka ssimusshka

Náročný

Doba přípravy 24 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 4 min bez doby kynutí

24 min (20 min příprava + 4 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 856 kJ /
4 268 kcal
Bílkoviny111,14 g
Tuky146,52 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 1,98 g
Sodík 641 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy584,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do prosáté a osolené mouky přidáme kvásek, zbytek cukru a rum. Krok 3: Nakonec rozšleháme žloutky a s rozehřátým tukem vmícháme do těsta. Krok 4: Necháme v klidu na teplém místě kynout. Bude to trvat asi hodinu. Krok 5: Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplň (v mém případě nutela a banánovo-nektarinkový džem) a dalším prázdným kolečkem přikryjeme. Krok 6: Konce pořádně přimáčkneme. Jde to i vidličkou. Krok 7: Necháme ještě chvilku kynout. Na pánvičce si rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme z obou stran dozlatova. Krok 8: Usmažené koblihy vyndaváme na ubrousek a necháme okapat přebytečný tuk. Nakonec je pocukrujeme.

TIP: Jak vytvarovat donut z kynutého těsta?

Zveřejněno 30. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s džemem a nutelou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQvX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s džemem a nutelou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQvX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Akorát jsem je dosmažila, dělala jsem půlku plněné a půlku bez náplně a jsou oboje k sežrání. S dovolením jsem přidala fotečku :-K

Dávám bodík za výborný recept :-K
Dělala jsem koblihy prvně a první várka se povedla na výbornou a druhá nějak nedržela pohromadě, taže to vypadá, jako když jsou dvě koblihy promazané nutellou :-O Ale na podruhé se mi jistě povedou všechny :-))

Tak mám zaděláno na koblížky a snad se povedou! Díky za super lehký receptík. Dávám bodíka :yes::-D:-K

Neználek 26. 10. 2010 17:35
:-K:-K:-p

Moje mamča má ráda koblihy, tak jí je jednou upeču. Nevyteče tam marmeládá, nebo co tam dám? Musím to hodně přimáčknout? Šlo by to udělat také tak, že si vykrájím sleničkou kolečka, dám náplň, přikreju dalším kolečkem a pak vemu menší skleničku a tím to vlastně přimáčknu a vykrojím menší koblihu. Tím by mi to také nemělo vytéct. Dávám :yes:

Krásný recept! Simčo, ode mne máš určitě plus!:yes::yes:

Děkuju :-D ju všem chutnali..:-* Napekla jsem toho už docela dost, ale koblížky jsem dělala poprvý :-)Jinak na topky chodím už celkem dlouho, ale až včera jsem se zaregistrovala :-))

Simčo, malinko mi připadají nízké, ale vzhledem ke tvému věku jsou dobrý a máš celej život před sebou, abys je mohla zdokonalit úplně a hlavně, že chutnají viď:-? Jinak tě mezi námi vítám a doufám, že tu mezi náma budeš spokojená a hodně se tu i naučíš;-)
Samozřejmně za tvojí snahu dávám bodíka:yes:

Tématické fráze:
plněné koblihy, koblihy recept, koblížky s nutelou, jak plnit koblihy, koblihy plněné nutelou, smažené koblihy s marmeládou, koblížky plněné nutelou, plněné kobližky, jak se plní koblihy, domácí plněné koblihy, recept na koblížky s nutelou, recept na plněné koblihy, koblihy, koblihy plněné, plnění koblih, domácí koblihy s nutelou, koblížky s džemem, plněné koblihy recept, koblihy s pudingem, koblihy s čokoladou

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, droždí, mléko, sůl, cukr moučkový, rum, máslo, žloutek, marmeláda, olej

Přidat fotografie receptu