Vepřová játra po asijsku
Jednoduše a geniálně prostý a lehce připravitelný recept na vepřová játra, který ocení i odpůrci této suroviny. Játra zkřehnou, doplní je chuť pórku a česneku. Jen pár surovin a lehký oběd je za chvíli na stole.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 812 kJ / 1 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,06 g |
Tuky | 67,72 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 2,21 g |
Sůl | 5,55 g |
Sacharidy | 43,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme a necháme ztuhnout v mrazničce (ne úplně zmrznout).
Pak z nich snadno nakrájíme dlouhé a co nejtenčí plátky. Plátky promícháme v misce se solamylem a trochou vody. Nic dalšího nepřidáváme, protože by játra ztvrdla. Krok 2: Pórek rozkrojíme podélně na polovinu, pak poloviny na dlouhé proužky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: V hluboké pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm za stálého míchání zprudka játra. Oddělujeme jednotlivé kousky od sebe. Krok 4: Po zhruba 3-5 minutách (podle množství) přihodíme pórek, po něm koření a česnek. Pórek by měl zavadnout, česnek zůstat polosyrový. Nakonec zalijeme sójovou omáčkou. Tou uvolníme případný přípek ze dna pánve. Krok 5: Podáváme s rýží, hodí se i opékané brambory.
Pak z nich snadno nakrájíme dlouhé a co nejtenčí plátky. Plátky promícháme v misce se solamylem a trochou vody. Nic dalšího nepřidáváme, protože by játra ztvrdla. Krok 2: Pórek rozkrojíme podélně na polovinu, pak poloviny na dlouhé proužky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: V hluboké pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm za stálého míchání zprudka játra. Oddělujeme jednotlivé kousky od sebe. Krok 4: Po zhruba 3-5 minutách (podle množství) přihodíme pórek, po něm koření a česnek. Pórek by měl zavadnout, česnek zůstat polosyrový. Nakonec zalijeme sójovou omáčkou. Tou uvolníme případný přípek ze dna pánve. Krok 5: Podáváme s rýží, hodí se i opékané brambory.
Zveřejněno 1. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra po asijsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPEB
Moje poznámka
Vepřová játra po asijsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPEB
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 43 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 44 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
solamyl,
voda,
zázvor mletý,
kmín mletý,
omáčka sojová,
olej,
česnek,
pórek
Komentáře (4)