Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pan de coco - kokosové vdolky

Kynuté vdolky pečené v troubě jsou díky pečení o něco zdravější než ty smažené. Plněné vdolky máme spojené spíše se slanou náplní, tyto jsou však plněné kokosem. Neváhejte a připravte si tyhle domácí vdolky s exotickou chutí ještě dnes!

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zuzkamo Zuzkamo

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 480 kJ /
5 612 kcal
Bílkoviny89,20 g
Tuky292,62 g
Vláknina65,25 g
Cholesterol 321 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,77 g
Sacharidy622,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velké míse prosejte mouku s cukrem a solí. Poté přisypte instantní sušené droždí a promíchejte. Krok 2: Přidejte mokré přísady. Vařečkou nebo stěrkou míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Krok 3: Těsto vyklopte na rovnou plochu a prohněťte. Pokud je příliš mokré nebo lepivé, natřete si ruce a povrch olejem, aby se těsto nelepilo. Pokud je příliš suché, přidejte do těsta ještě trochu oleje. Jak budete pokračovat v hnětení, těsto by mělo být stále méně lepivé a snadněji se s ním manipuluje. Krok 4: Těsto dejte do vymaštěné mísy a přikryjte igelitem nebo čistou kuchyňskou utěrkou. Nechte kynout 30 minut až hodinu nebo dokud téměř nezdvojnásobí svůj objem. Krok 5: Během čekání si připravte náplň. V pánvi na středním plameni přiveďte vodu k varu. Přidejte máslo a hnědý cukr a nechte vařit, dokud nezačne houstnout. Přidejte strouhaný kokos a vařte několik minut, dokud se všechen sirup nevstřebá. Odstraňte náplň z ohně a nechte vychladnout. Krok 6: Vykynuté těsto jemně protlačte mezi prsty, aby se vyfouklo. Vyklopte jej na rovný povrch. Těsto vytvarujte do obdélníku a podélně rozřízněte na 3 stejné díly. Každý z nich pak rozdělte na 4 stejné díly, takže celkem to bude 12 kusů. Každý kousek vytvarujte do koule. Po dokončení přikryjte koule těsta kuchyňskou utěrkou a nechte je alespoň 3-5 minut odpočinout. Krok 7: Potom každý kousek vytvarujte dlaní na placku, ne úplně tenkou, aby náplň nevytekla. Do středu placky vložte přibližně 1 lžíci kokosové náplně.
Sevřete rohy k sobě, aby byla náplň úplně uzavřená, a vytvořte znovu bochánek.
Naplněné bochánky rozložte na plech vyložený pečicím papírem ve vzdálenosti 1 cm od sebe. Mírně přitlačte, aby se trochu zploštily.
Do středu každého naplněného bochánku udělejte vidličkou malé dírky. Přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechte je odpočívat dalších 20–30 minut, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 8: Pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 10 minut. Potom plech s bochánky vyndejte z trouby a potřete rozšlehaným vejcem. Vraťte do trouby a pečte dalších 5-10 minut, nebo dokud vdolky nezezlátnou.

TIP: Jak připravit vdolky - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 12. 2023

Poznámka autorky Zuzkamo

Pokud není k dispozici čerstvě strouhaný kokos, můžete použít i sušený kokos rehydratovaný v troše teplé vody nebo kokosového mléka. Osvědčil se mi tento poměr: 1,5 hrnku sušeného kokosu a cca polovina velké plechovky kokosového mléka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pan de coco - kokosové vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0OB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pan de coco - kokosové vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0OB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, mléko, olej rostlinný, sůl, droždí sušené, voda, cukr třtinový, máslo, kokos strouhaný, extrakt vanilkový, vejce

Přidat fotografie receptu