Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený vepřový bok na cibuli a česneku

Uzený bok se výborně hodí do studené kuchyně, protože ho můžete jíst rovnou na chlebu nebo jako součást obložených talířů. Teplý se zase podává jako příloha k luštěninám. Uzený bůček využijete také do nádivek nebo pod vajíčka.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 622 kJ /
2 778 kcal
Bílkoviny122,15 g
Tuky224,11 g
Vláknina33,80 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 10,04 g
Sůl23,40 g
Sacharidy61,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme. Stroužky necháme celé, cibuli nakrájíme na osminky nebo větší kusy a dáme na dno pomalého hrnce. Krok 2: Přidáme koření, sójovou omáčku, položíme uzený bůček a zakryjeme poklicí. Krok 3: Hrnec zapneme na program High a necháme pracovat 3 hodiny. Pokud nespěcháme můžeme nastavit na pomalejší program Low na 5,5 hodiny. Krok 4: Bůček podáváme teplý, nakrájený na plátky s čerstvým chlebem. Hodí se i jako doplněk k čočce nebo hrachové kaši.

TIP: Jak krájet bůček s kůží i bez kůže

Zveřejněno 7. 12. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Domácí a hezky masitý uzený bok můžeme nahradit velice málo prorostlou oravskou slaninou v celku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený vepřový bok na cibuli a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYkXm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený vepřový bok na cibuli a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYkXm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

magdalenka: Magdičko děkuji:-KČočky jsem schválně udělala víc,myslela jsem,že bude druhý den s vajíčkem...co myslíš,že jsem v ledničce druhý den našla?No přeci chladno:-DAni to ušpiněné nádobí ve dřezu nezbylo;-)

Nádhera! Aj s tou šošovicou!

Marie Svarcova: Děkuji Maruško:-KBylo to neplánované a opravdu dobré:-)Bůček byl sice chuťově dobrý i v syrovém stavu,ale i když byl nakrájený na velice tenké plátky,tak byl hodně tuhý:-(Ve vodě jsem ho vařit nechtěla a z ph se dal krájet jako dortík:-8

:-)<3:yes::yes: Moc pěkný recept:-K

Suroviny:
bůček uzený, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu