Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový boršč se zakysanou smetanou

Na boršč má každá rodina vlastní recept, jiný je ruský ze třech druhů masa bez rajčat a protlaku a jiný ukrajinský s masem vepřovým. Tato verze je chutná i zcela bez masa. Nastrouhaná zelenina vše dostatečně zahustí.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie52 635 kJ /
12 580 kcal
Bílkoviny657,09 g
Tuky151,85 g
Vláknina1 962,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39,92 g
Sůl86,66 g
Sacharidy1 166,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, nastrouháme zelí na nudličky a brambory nakrájíme na hranolky. Polovinu zeleniny mrkev, celer i řepu nastrouháme najemno na slzičkovém struhadle a polovinu nakrájíme na kostičky. Krok 2: Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme, oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Brambory zatím necháme stranou a zelí s nakrájenou zeleninou dáme vařit do vody tak, aby bylo vše pod vodou. Krok 3: Na rozpálenou pánev dáme olej, na něm postupně restujeme nasekanou cibuli, nastrouhanou zeleninu, červenou řepu, poslední přidáme rajčata, prolisovaný česnek a protlak. Dáme lžičku octu pro barvu, podlijeme troškou (70 ml) vody a krátce podusíme, než se voda vypaří. Krok 4: Bramborové hranolky přidáme k zelí, po chvilce vaření přilijeme celý obsah pánve, osolíme, opepříme a dovaříme vše doměkka. Do talíře nebo misky si podle chuti přidá každý zakysanou smetanu.

TIP: Jednoduchý návod na přípravu domácí zakysané smetany

Zveřejněno 8. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový boršč se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKRz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový boršč se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpKRz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, cibule, mrkev, celer, česnek, řepa červená, rajče, protlak rajčatový, olej olivový, ocet, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu