Bylinkové brambory (zdravá večeře)
Zapečené brambory mají mnoho způsobů přípravy. V tomto receptu brambory předvaříme, maso upečeme a poté je společně naskládáme do zapékací mísy. Doplníme je rajčatovou směsí, bylinkami a kořením. Netradiční, ale jistě chutné spojení.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 158 kJ / 3 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 204,30 g |
Tuky | 46,50 g |
Vláknina | 95,31 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 432,35 g |
Postup přípravy
Oloupeme česnek a vymačkáme do střední misky, přidáme rajčatový protlak, smetanu, olivový olej a promícháme. Brambory oloupeme a dáme je předvařit na 10-15 minut. Krok 2: Nastavíme troubu na 170 °C. Mezi vařením brambor očistíme a opláchneme prsní řízky a následně je z jedné strany řízky osolíme a opepříme a pak vložíme na cca 15 minut péct. Krok 3: Jakmile jsou brambory uvařeny a maso upečené, naskládáme do zapékací mísy nahrubo nakrájená rajčata a zalijeme je směsí z protlaku, smetany, česneku a oleje. Krok 4: Nyní pokládáme předpečené maso již ochucenou stranou směrem dolů. Vrchní neosolenou a neopepřenou posypeme rovnoměrně kmínem, kurkumou, tymiánem, rozmarýnem, fenyklem, oreganem, majoránkou a sladkou paprikou. Krok 5: Na maso položíme mrkev a cibuli a na ty navrstvíme uvařené a na plátky nakrájené brambory. Jemně je osolíme a následně pečeme 45-60 minut.
Zveřejněno 10. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové brambory (zdravá večeře)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v28DM
Moje poznámka
Bylinkové brambory (zdravá večeře)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v28DM
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
prsní řízek,
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
rajče,
olej olivový extra virgin,
smetana,
kmín celý,
kurkuma,
tymián,
rozmarýn,
fenykl,
koření oregáno,
majoránka,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř
Komentáře