Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovička s knedlíkem Halb und Halb

Vepřo knedlo zelo je absolutní česká klasika, která se těší oblibě v mnohých domácnostech i hospodách. Tento název "chlupatých" knedlíků s dvěma druhy brambor se používá v německém příhraničí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

IvanDunda IvanDunda

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 756 kJ /
3 049 kcal
Bílkoviny199,21 g
Tuky103,58 g
Vláknina32,20 g
Cholesterol 633 mg
Sodík 6,98 g
Sůl16,96 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso posypeme kořenící směsí a rukama směs promneme do masa. Krok 2: Nakrájíme cibuli na kostičky a dáme do malého pekáče společně s masem a sádlem. Podlijeme vodou, pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 2 hodiny. Občas kontrolujeme a podléváme šťávou, co se tvoří v pekáči. Krok 3: Knedlík Halp und Halp připravíme z poloviny vařených brambor ve slupce a z poloviny brambor syrových. Obojí zbavíme slupek a jemně nastrouháme. Přidáme postupně mouku, vajíčko a sůl podle chuti. (Těsto se nesmí lepit na ruce ani na vál.) Krok 4: Vypracujeme dlouhý váleček a rozkrájíme na pravidelná kolečka, ze kterých vypracujeme koule asi do průměru 4 až 5 cm. Ty vložíme do vroucí osolené vody. Lehce je musíme uvolnit ode dna hrnce. Po chvilce plavou na hladině. Mírně vaříme 10 minut. Krok 5: Polotovar kapusty nebo zelí stačí jen přihrát. Krok 6: Maso nakrájíme na plátky a servírujeme na předehřátých talířích s knedlíkem, kapustou nebo zelím.

TIP: Jak uvařit zelí ze sáčku

Zveřejněno 12. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovička s knedlíkem Halb und Halb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO7oO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovička s knedlíkem Halb und Halb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO7oO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Hella: Ještě v postupu

Eja57: Děkuji za upozornění, už jsem to opravila.

Nemá to být "halb und halb"?

Suroviny:
krkovice vepřová, koření, cibule, sádlo, voda, brambory, brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, kapusta

Přidat fotografie receptu