Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ježíškovo ořechové linecké

Linecké cukroví prostě nesmí na vánočním stole chybět. Oproti klasickému receptu se tento liší přidáním škrobu do těsta. Díky němu je těsto velmi křehké. Po upečení pak slepujeme pikantní, nejlépe ostružinovou, marmeládou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Evik.ka

Snadný

Doba přípravy 67 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 7 min

67 min (60 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 072 kJ /
3 363 kcal
Bílkoviny47,84 g
Tuky204,65 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 808 mg
Sodík 445 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy326,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme zvlášť sypké suroviny a pak přidáme med, žloutky a poloměkké máslo. Do těsta nastrouháme kůru z bio citronu a vymačkáme také 2 lžíce citronové šťávy. Krok 2: Těsto zpracujeme rukou do hladka a přikryté fólií necháme přes noc v lednici. Krok 3: Druhý den těsto vytáhneme a trochu necháme povolit. Pak moučíme bohatě pod těsto, vyválíme na plát silný asi 3-4 mm a vykrajujeme tvary. Krok 4: Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 7 minut. Po upečení a vychladnutí slepujeme ostružinovou marmeládou.

TIP: Na jakou teplu péct linecké cukroví?

Zveřejněno 13. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ježíškovo ořechové linecké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY2X1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ježíškovo ořechové linecké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY2X1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tak mi to nedalo a těsto jsem ještě zadělala :-D jen místo vlašáků dala lískáče, tak jsem zvědavá, péct teprve budeme :-8

Suroviny:
mouka hladká, med, žloutek, máslo, ořechy vlašské, škrob bramborový, cukr vanilkový, sůl, citron bio, marmeláda ostružinová, mouka hladká

Přidat fotografie receptu