Pistáciový vaječný likér
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo, které dopomůže k tradiční pistáciové barvě.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 420 kJ / 2 013 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,47 g |
Tuky | 72,77 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 549 mg |
Sodík | 456 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 292,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pistáciové oříšky a mandle najemno umeleme, vložíme do hrnce, dáme na vařič, nastavíme poloviční výkon a za občasného míchaní opékáme zhruba 5 minut tak, aby se směs oříšků krásně rozvoněla.
Krok 2: Do hrnce s opečenými oříšky nalijeme 2/3 dávky plnotučného mléka, přidáme vanilkový lusk, který nejdříve podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj semínka, která i s luskem přidáme do hrnce s mlékem. Za častého míchání přivedeme k varu.
Krok 3: Do misky nalijeme zbývající 1/3 dávky plnotučného mléka, přidáme puding, potravinářské zelené barvivo a dobře rozmícháme. Tuto směs nalijeme do hrnce s vroucím mlékem a za stálého míchání provaříme ještě 1 minutu. Hrnec s takto provařenou směsí odstavíme z vařiče a necháme za občasného prošlehání metlou chladnout.
Krok 4: Na vodní lázni šleháme vaječné žloutky s cukrem, dokud nám nevznikne horká pěna. Po částech přidáme kondenzované mléko, vanilkové a mandlové aroma. Vše pořádně prošleháme, poté odstavíme z vařiče a necháme chladnout.
Krok 5: Do vlažné pudinkové směsi přidáme směs z vaječných žloutků, bílý rum a vše pečlivě prošleháme buď metlou nebo ponorným mixérem. Přecedíme přes velice jemný cedník a plníme do skleněných lahví.
Zveřejněno 16. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciový vaječný likér
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDrpV
Moje poznámka
Pistáciový vaječný likér
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDrpV
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 19 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 18 hodinami
Suroviny:
žloutek,
lusk vanilkový,
vanilkové aroma,
mandlové aroma,
ořechy pistácie,
mandle loupané,
pudink,
cukr krupice,
mléko kondenzované slazené,
mléko plnotučné,
rum bílý
Komentáře