Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pistáciový vaječný likér

Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo, které dopomůže k tradiční pistáciové barvě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Pravoslav

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 420 kJ /
2 013 kcal
Bílkoviny44,47 g
Tuky72,77 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 549 mg
Sodík 456 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy292,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pistáciové oříšky a mandle najemno umeleme, vložíme do hrnce, dáme na vařič, nastavíme poloviční výkon a za občasného míchaní opékáme zhruba 5 minut tak, aby se směs oříšků krásně rozvoněla. Krok 2: Do hrnce s opečenými oříšky nalijeme 2/3 dávky plnotučného mléka, přidáme vanilkový lusk, který nejdříve podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj semínka, která i s luskem přidáme do hrnce s mlékem. Za častého míchání přivedeme k varu. Krok 3: Do misky nalijeme zbývající 1/3 dávky plnotučného mléka, přidáme puding, potravinářské zelené barvivo a dobře rozmícháme. Tuto směs nalijeme do hrnce s vroucím mlékem a za stálého míchání provaříme ještě 1 minutu. Hrnec s takto provařenou směsí odstavíme z vařiče a necháme za občasného prošlehání metlou chladnout. Krok 4: Na vodní lázni šleháme vaječné žloutky s cukrem, dokud nám nevznikne horká pěna. Po částech přidáme kondenzované mléko, vanilkové a mandlové aroma. Vše pořádně prošleháme, poté odstavíme z vařiče a necháme chladnout. Krok 5: Do vlažné pudinkové směsi přidáme směs z vaječných žloutků, bílý rum a vše pečlivě prošleháme buď metlou nebo ponorným mixérem. Přecedíme přes velice jemný cedník a plníme do skleněných lahví.

TIP: Vaječný likér jako symbol adventu. Jak na jeho přípravu?

Zveřejněno 16. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciový vaječný likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDrpV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pistáciový vaječný likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDrpV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žloutek, lusk vanilkový, vanilkové aroma, mandlové aroma, ořechy pistácie, mandle loupané, pudink, cukr krupice, mléko kondenzované slazené, mléko plnotučné, rum bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu