Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátová polévka s paprikou

Zeleninové polévky lze připravit z různých druhů zeleniny, můžete vyzkoušet i batátovou. Batáty vzhledem i chutí připomínají brambory, jsou ale výživnější a lépe zasytí. Místo bujónu můžete do polévky použít osolený domácí zeleninový vývar, při jeho přípravě se zelenina využije beze zbytku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

LiviaKrausova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 999 kJ /
478 kcal
Bílkoviny6,14 g
Tuky32,57 g
Vláknina16,52 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy35,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěte zeleninu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Oloupejte batát a spolu s mrkví a paprikou ho nakrájejte na kousky. Krok 2: V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a při nízké teplotě opékejte cibuli a česnek 3 minuty. Přidejte batát, mrkev, papriku a opékejte při střední teplotě 5 minut. Směs občas promíchejte. Krok 3: Přidejte vodu a kostky bujónu a přivedete k varu. Přikrytou polévku nechte provařit 20 minut. Krok 4: Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte kajenským pepřem. Krok 5: Polévku nalijte do misek a pomoci polévkové lžíce ozdobte kapkami zbylého oleje a zakysanou smetanou.

TIP: Batáty v naší kuchyni

Zveřejněno 22. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátová polévka s paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Mzj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátová polévka s paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Mzj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
batáty, mrkev, paprika čerstvá červená, cibule červená, česnek, bujón zeleninový, olej olivový, voda, pepř cayenský, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu