Batátová polévka s paprikou
Zeleninové polévky lze připravit z různých druhů zeleniny, můžete vyzkoušet i batátovou. Batáty vzhledem i chutí připomínají brambory, jsou ale výživnější a lépe zasytí. Místo bujónu můžete do polévky použít osolený domácí zeleninový vývar, při jeho přípravě se zelenina využije beze zbytku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 999 kJ / 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,14 g |
Tuky | 32,57 g |
Vláknina | 16,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 35,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistěte zeleninu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Oloupejte batát a spolu s mrkví a paprikou ho nakrájejte na kousky.
Krok 2: V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a při nízké teplotě opékejte cibuli a česnek 3 minuty. Přidejte batát, mrkev, papriku a opékejte při střední teplotě 5 minut. Směs občas promíchejte.
Krok 3: Přidejte vodu a kostky bujónu a přivedete k varu. Přikrytou polévku nechte provařit 20 minut.
Krok 4: Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte kajenským pepřem.
Krok 5: Polévku nalijte do misek a pomoci polévkové lžíce ozdobte kapkami zbylého oleje a zakysanou smetanou.
Zveřejněno 22. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátová polévka s paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Mzj
Moje poznámka
Batátová polévka s paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Mzj
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 3 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 23 minutami
Plněné ořechy
Handour před 34 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 59 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Suroviny:
batáty,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
cibule červená,
česnek,
bujón zeleninový,
olej olivový,
voda,
pepř cayenský,
smetana zakysaná
Komentáře