Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladká a slaná miska k večeři

Výbornou večeři připravíme z toustového chleba ve dvou variacích. Toustový chléb zapečeme s šunkou, rajčaty, nivou a špenátem. Na sladko ho připravíme s mandarinkami a provoníme perníkovým kořením.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 098 kJ /
740 kcal
Bílkoviny48,76 g
Tuky26,55 g
Vláknina8,95 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,37 g
Sacharidy72,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaná miska: Toustový chléb nakrájíme na kostky, přidáme nakrájenou šunku, rajčata, nadrobenou nivu, zasypeme špenátem a zalijeme vejcem, které rozšleháme s mlékem. Krok 2: Navrstvíme do terin a pečeme na 180 °C po dobu 20-30 minut. Krok 3: Sladká miska: Toustový chléb nakrájíme na kostky, mandarinku rozdělíme na měsíčky a pokrájíme na menší kousky. Vejce rozšleháme s mlékem a kořením a přidáme ke směsi. Krok 4: Navrstvíme do terin a pečeme na 180 °C po dobu 20-30 minut.

TIP: Jak upéct domácí toustový chléb

Zveřejněno 9. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká a slaná miska k večeři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Njg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladká a slaná miska k večeři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Njg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: pro mne také raději tu slanou ;-):-K

Ta slaná verze vypadá hodně lákavě <3

Suroviny:
chléb toustový, vejce, mléko polotučné, rajče cherry, šunka, špenát baby, sýr niva, chléb toustový, vejce, mléko polotučné, mandarinky, koření do perníku, sladidlo

Přidat fotografie receptu