Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné smaženými vepřovými kuličkami.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 666 kJ /
1 832 kcal
Bílkoviny125,79 g
Tuky77,05 g
Vláknina20,92 g
Cholesterol 725 mg
Sodík 1,04 g
Sůl1,97 g
Sacharidy104,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu nastrouhané cibule, maso, strouhanku, fenyklová semínka, oregáno, sůl a pepř důkladně propracujeme. Ze směsi vytvoříme asi 25 kuliček. V hlubší pánvi je na olivovém oleji osmažíme.
Když jsou kuličky opečené přesuneme je na hluboký talíř. Krok 2: Do uvolněné pánve vsypeme zbytek cibule, přidáme máslo a na mírném ohni opékáme do změknutí. Pak přihodíme česnek a ještě chvíli opékáme. Přidáme bobkové listy, bílé víno a jemným varem provaříme, dokud se polovina vína neodpaří. Krok 3: Vrátíme do pánvičky kuličky, přilejeme kuřecí vývar, smetanu i hořčici a povaříme asi 5 minut.
Kdo chce, může si omáčku zahustit lžičkou hladké mouky. Krok 4: Z citronu nastrouháme kůru, přidáme najemno posekaný česnek a drobně posekanou petrželku a smícháme všechny tyto ingredience na gremolatu. Krok 5: Bulgur uvaříme dle návodu. Podáváme s omáčkou a kuličkami posypanými gremolatou.

TIP: Jak správně vařit bulgur - oblíbené recepty

Zveřejněno 21. 1. 2024

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem kdysi získala v časopise Apetit a občas se k němu ráda vracím.

Já si omáčku mírně zahušťuji, i když to v původním receptu není.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rDPB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rDPB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

houba: :-D
Moc Tě zdravím a přeji fajn víkend... :-K

Moanka: není, mne se líbí tvoje a krome toho mi tam chybí jedna kulicka :-) Ale brzo bude "příště" tak si dám víc záležet :-)

houba: A taky moc děkuji za krásnou fotku. Je hezčí než ta moje… ;-)

houba: Udělala jsi mi velkou radost, moc děkuji. :-) Tvé vychytávky si poznačím, a až to budu vařit příště, tak je využiji ke zlepšení jídla. Takže i za ně moc děkuji. :-K
Měj se krásně. :-8

Moanka: Tak jo, tak dnes k tomu došlo!:-)
Popíšu.. Všechno podle tvého popisu s tím, že já od oka. Navíc jsem nadrcený pepř a semena fenyklu nasucho opekla do krásné vůně a pak nasypala do smesi masové. Kuličky jsem opekla v rendlíku, ve vyšší vrstvě oleje (uz jsou studeny a ten fenkly vynikl víc).
Omáčku jsem trochu přelila vínem. Příště opetrněji.
Jídlo, které teď bude oslňovat moje hosty.
Ale víš co udělám? Koupim zitra fenykl, podusém lehce na másle a dám do malého zbytku té omáčky. No a hned koupím další semínka, dneska jsem dosypala poslední jako kdyby na to jídlo čekal?
Dala jsem si k tomu trochu skvělého vínka od slovenských přátel a oběd byl epesný :-)
Díííííííííííííík!!!

houba: Moc děkuji za krásný komentář. Přeji, ať Vám chutná, jako nám... ;-) <3 A budu ráda za zpětnou vazbu... :-K
Mějte hezký den... :-8

Mne to zaujalo hned jak jsem na to koukla, miluju fenykl. Zatim jsem nedosahla na vepr mlete, ale to je otazka par dnu! Krasny recept!

Marie Svarcova: Moc děkuji. To mě těší. :-8
Přeji krásné dny… :-*

:-)<3:yes::yes: Moc pěkně uvařeno, recept i foto se mi líbí.:-K

Suroviny:
cibule, maso vepřové mleté, strouhanka, semínka fenyklová, koření oregáno sušené, vejce, sůl, pepř mletý, olej olivový, máslo, česnek, bobkový list, víno bílé, vývar kuřecí, smetana ke šlehání, hořčice dijonská, petrželka hladkolistá, citron, česnek, bulgur

Přidat fotografie receptu