Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevný hrnkový dort

Tento krásný dort připravíme ze dvou druhů korpusů, jeden ochutíme strouhanou kokosovou tyčinkou a kakaem. Pokapeme je rumem, potřeme směsí z lesního ovoce a pařížským krémem. Povrch dortu ozdobíme tvarohovým krémem, kokosem, marcipánem a čokoládovými ozdobami.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby chlazení

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby chlazení )

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie52 553 kJ /
12 561 kcal
Bílkoviny218,96 g
Tuky519,23 g
Vláknina43,23 g
Cholesterol 1,97 g
Sodík 1,32 g
Sůl4,56 g
Sacharidy1 731,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem připravíme pařížský krém. Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokolády, zahřejeme a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs se nesmí vařit! Necháme vychladnout a pak dáme na noc do ledničky, druhý den je smetana úplně tuhá, ušleháme ji ručním šlehačem. Krok 2: Všechny suroviny na korpus dáme do mísy a ušleháme. Pak těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přisypeme kakao a nastrouhanou čokoládu Margot. Upečeme ve dvou máslem vymazaných a moukou vysypaných dortových formách. Krok 3: Mražené ovoce nasypeme do kastrolu, přidáme vodu, cukr a vanilkový pudink. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Krok 4: Korpusy rozkrojíme, pláty pokapeme rumem a potřeme ovocnou směsí a pařížským krémem.
Přiklopíme na sebe a trochu dlaněmi přitlačíme. Krok 5: Tvaroh dáme do šlehací nádoby, vlijeme smetanu a přidáme cukr. Ručním šlehačem vyšleháme dotuha. Tímto potřeme povrch a strany dortu. Pak posypeme kokosem. Krok 6: Dort ozdobíme marcipánovými růžičkami a lístky, kuličkami Raffaello a čokoládovými ozdobami.

TIP: Jak připravit a použít marcipán

Zveřejněno 28. 1. 2024

Poznámka autorky RubyRom

Hrnek použijeme o objemu 220 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevný hrnkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR09l

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevný hrnkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR09l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Bayta: Moc děkuji, ano, tuto kombinaci máme moc rádi :-K

Ten je krásný <3 A kombinace pařížského krému a lesního ovoce chutná moc dobře :yes:

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, mléko, vejce, prášek do pečiva, olej, kakao, čokoláda margot, máslo, mouka, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, ovoce mražené, cukr, voda, pudink vanilkový, korpus, tvaroh plnotučný, smetana ke šlehání, cukr, kokos, marcipánové kytičky, zdobení čokoládové,

Přidat fotografie receptu