Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová polévka se žampióny a slaninou

Žampiony jsou houby dostupné v čerstvém stavu po celý rok. Udělat z nich jemnou polévku je víc než dobrý nápad. Zahřeje a s kousíčky slaniny i orestovanými plátky žampionů na povrchu bude lákavá i pro oko.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 820 kJ /
435 kcal
Bílkoviny13,68 g
Tuky32,17 g
Vláknina11,73 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy18,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a opepříme a orestujeme. Krok 2: Pak přidáme nakrájené žampiony, zalijeme vývarem, krátce povaříme. Z másla a mouky uděláme jíšku a vmícháme do polévky. Přidáme smetanu a provaříme, nakonec přidáme nasekanou petrželku. Krok 3: Na kousku másla orestujeme do zlatova několik nakrájených žampionů a plátky slaniny. Na každou porci polévky dáme opečené žampiony a slaninu.

TIP: Oblíbené houbové polévky

Zveřejněno 29. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová polévka se žampióny a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk2W9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová polévka se žampióny a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk2W9

Marie

Komentáře (3)

Bayta: Děkuji :-K

Výborná polévka :yes:

Bayta: souhlasím, polévka vypadá krásně a kde je máslo a houby, tam nemůže být nic špatně 👍😁

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, cibule, máslo, žampióny, smetana, sůl, pepř mletý, petrželka, vývar masový, slanina anglická, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu