Marocká omeleta
Klasickou snídaňovou omeletu zná snad každý. Pokud ji však chcete trošku ozvláštnit, vyzkoušejte ji připravit na marocký způsob. Omeleta s rajčaty krásně voní po šafránu a římském kmínu.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 616 kJ / 147 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,97 g |
Tuky | 9,03 g |
Vláknina | 6,57 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šafrán namočíme v trošce vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Rajče nařízneme do kříže, namočíme na chvíli do vařící vody, poté zchladíme a slupku slupneme. Nakrájíme na co nejmenší kousky.
Krok 3: Římský kmín necháme na suché rozpálené pánvi rozvonět, poté sundáme z pánve a dáme bokem.
Krok 4: V pánvi, na rozpáleném másle, podusíme cibuli do sklovita. Ne moc rychle, není třeba ji podlévat, jen dusit.
Krok 5: Na cibuli nasypeme římský kmín, papriku a chilli.
Krok 6: Nakrájené rajče přidáme k cibuli a společně dusíme, do té doby než rajče změkne.
Krok 7: Dvě vejce lehce osolíme, rozšleháme a přelijeme pře rajčata. Lehce roztáhneme po celé pánvičce a necháme péct omeletu.
Krok 8: Neobracíme, buď přesuneme na talíř, nebo ponecháme v pánvičce.
Krok 9: Před podáváním posypeme koriandrem nebo petrželkou.
Zveřejněno 29. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocká omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MN7
Moje poznámka
Marocká omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MN7
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 4 minutami
Plněné ořechy
Handour před 15 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 40 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 48 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 53 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Suroviny:
cibule,
máslo,
rajče,
římský kmín celý,
paprika čerstvá červená,
chilli,
šafrán,
sůl,
pepř mletý
Komentáře