Nejrychlejší houskové knedlíky
Oblíbenou českou přílohu můžeme připravit velmi rychle, pokud místo droždí použijeme prášek do pečiva. Výsledkem je pevný houskový knedlík, který se hodí jako příloha k omáčkám. Můžeme do něj také přidat uzené maso a připravit tak špekové koule.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 834 kJ / 1 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 293,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypeme polohrubou mouku, do ní přidáme prášek do pečiva a sůl. Pokud v dalším postupu použijeme místo vody sodovku, prášek do pečiva nepřidáváme.
Krok 2: Do směsi přidáme pokrájené pečivo (chléb i včetně kůrek).
Krok 3: Vše zalijeme asi 1 hrnkem vody. Pokud bude po vymíchání těsto moc řídké, přisypeme mouku, v opačném případě zředíme vodou.
Krok 4: Než těsto vymícháme, dáme vařit do velkého hrnce velké množství osolené vody.
Krok 5: Těsto dobře zpracujeme měchačkou po dobu asi 5 minut. Nebo lze nejprve vymíchat těsto a pak přidat pečivo.
Krok 6: Do vody, kterou jsme dali vařit, ponoříme knedlíky. Z mísy vybereme kus těsta a v mokrých rukách uděláme šišky nebo koule, které necháme vklouznout do vařící vody.
Krok 7: Vaříme cca 20-25 minut, podle velikosti knedlíku. Občas je otočíme.
Krok 8: Po vytažení knedlíky propícháme a krájíme nejlépe nití, nebo koule překrojíme na poloviny.
Zveřejněno 29. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejrychlejší houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLlR
Moje poznámka
Nejrychlejší houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLlR
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 8 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 16 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 20 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 5 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 5 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 10 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 10 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 10 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 11 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 12 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 14 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
houska,
prášek do pečiva,
voda,
sůl
Komentáře (4)