Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové krémové poháry

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí pudinku

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí pudinku)

Různé poháry patří k oblíbeným dezertům, můžete vyzkoušet i tyto krémové s intenzívnější karamelovou chutí. Příprava není náročná a poháry můžete podávat jak ve všední dny, tak ale i sváteční, kdy se poháry vhodně dozdobí šlehačkou, banány a čokoládou.

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 366 kJ /
1 043 kcal
Bílkoviny29,06 g
Tuky21,76 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 66 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy182,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krupicový cukr dáme do rendlíku se silným dnem a necháme na nižším příkonu tepla bez míchání pozvolna rozpouštět. Ke konci rozpouštění už promícháme a následně zalijeme menším množstvím horkého mléka, které odebereme z už odměřeného množství. Pracujeme opatrně, po vlití mléko zpění a proto rendlík použijeme spíš trochu větší. Krok 2: Za občasného promíchání necháme karamel rozpustit, pak přidáme další část mléka a v té poslední rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání přidáme a cca 1 minutu pozvolna povaříme. Pudink překryjeme fólií a necháme vychladnout. Krok 3: Mezitím uvaříme trošku velmi silné kávy, kterou lehce osladíme a rovněž necháme zchladnout. Krok 4: Vychladlý pudink dáme do mísy, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a prošleháme do hladké hmoty. Krok 5: Do pohárků či skleniček dáme na dno trošku krému, pak piškoty opravdu velmi krátce ponořené do kávy, opět krém, piškoty a nahoru krém. Vložíme na několik hodin do chladničky vychladit. Poháry se dají udělat i den předem. Krok 6: Před podáváním je dozdobíme podle svých představ a nebo necháme jen tak.

TIP: Dezerty do skleničky - oblíbené poháry

Zveřejněno 2. 2. 2024

Poznámka autorky Merylas

Poháry jsou krémové konzistence. Piškoty se nemusí nutně do kávy namáčet, pokud se bez kávové chuti obejdeme a poháry budeme připravovat třeba dětem. Ale bude trošku déle trvat, než zvláční.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové krémové poháry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xzr1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové krémové poháry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xzr1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Moanka: Ono je vždy něco "poprvé". <3 Rendlík použít se silným dnem, dát na nejmenší plotýnku nebo hořák a na nejnižší příkon tepla. Cukr se začne zespodu rozpouštět a pomalu hnědnout. Jak už bude větší část cukru roztavená, tak zamíchat, po chvilce odstavit a pak zalít cca necelým1 dl horkého mléka. Stačí malinko (5 cl) a pak se ještě může trochu přilít, aby se karamel rozvařil. Ten rendlík aby fakt nebyl hodně malinký. A nebo, ho pak pro jistotu postavit na nějaký plech či pekáček, karamel zalít a kdyby přece jen mléko překypělo, tak to zůstane na plechu. :-K

Teď jsem si přečetla “poznámku”. Já si udělám pohár s kávovými piškoty, ale malé je namočím např. do šťávy z kompotu. <3 To bude dobré… <3 Snad se mi to povede. Začátek receptu mě trochu “děsí”. :-D

Moc pěkné a věřím, že i chutné… :-8 <3

Marie Svarcova: RubyRom: Děkuji.:-K

:-)<3:yes::yes: líbí se mi kombinace chutí :-K

To musí být dobrota :-K:yes::yes:

Suroviny:
cukr krupice, mléko, pudink karamelový, tvaroh, smetana zakysaná, piškoty dětské, káva černá, šlehačka, zdobení čokoládové, banán

Přidat fotografie receptu