Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso na šalvěji s mrkví

Šalvěj se jako koření nejvíce používá v italské, balkánské a francouzské kuchyni. Má silnou kořennou vůni a aromatickou nahořklou chuť. Můžeme ji použít při dušení a pečení všech typů mas a ryb.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie781 kJ /
187 kcal
Bílkoviny2,48 g
Tuky11,47 g
Vláknina8,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy15,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna vykostíme a kosti uvaříme v osolené vodě s libečkem. Vývar si necháme na podlití. Krok 2: Na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájená vykostěná stehna, šalvěj (opatrně, je dost aromatická), osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Krok 3: Pak přidáme nakrájenou mrkev a trošku podlijeme vývarem z kostí. Dusíme doměkka. Krok 4: Podáváme s bramborem.

TIP: Jak dusit kuřecí maso - rady a tipy

Zveřejněno 6. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na šalvěji s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrnX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na šalvěji s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrnX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: no já jsem to asi nesrozumitelně napsala, to je samotná čerstvá šalvěj, myslela jsem koření jakože sůl a pepř a šalvěj. Omlouvám se, raději to opravím.:-K

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí a určitě to bude moc dobré, koření se šalvějí neznám mám na zahrádce čerstvou tak jsem sušenou nesháněla , musím se po něm podívat :-K

Suroviny:
stehno kuřecí, olej, cibule, mrkev, šalvěj, sůl, pepř mletý, libeček

Přidat fotografie receptu