Játrový sýr podle ČSN
Stálice našich lahůdek - játrový sýr ve tvaru cihličky, ve špekovém kabátku, obalený staniolem, běžně nazývaný Paštika ve stříbře! Zkusíte podle zdejšího receptu znovu objevit jeho dávnou vynikající chuť?
Suroviny pro 1 dávka
Z tohoto množstva vyjde asi 1,5 kg.
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 361 kJ / 2 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,57 g |
Tuky | 204,06 g |
Vláknina | 2,54 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 7,89 g |
Sůl | 19,74 g |
Sacharidy | 40,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Usmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatohneda.
Krok 2: Mäso s pečeňou a smaženou cibuľou pomelieme na čo najjemnejšie na mäsovom mlynku. Pridáme ostatné ingrediencie a zamiešame.
Krok 3: Zmes potom ešte rozmixujeme v mixéri do hladka.
Krok 4: Vhodnú formu vyložíme tenkými plátkami surovej slaniny, kto chce môže použiť aj údenú alebo anglickú.
Krok 5: Mäsovú zmes vylejeme do vyloženej formy a rovnomerne uhladíme, dbáme aby nám nevznikli vzduchové medzery.
Krok 6: Navrch položíme zvyšné plátky slaniny, uzatvoríme alobalom, zaťažíme a dáme variť do vodného kúpeľa pri teplote 75 °C na 2,5 hodiny. Ja som použil elektrický zavárací hrniec, dá sa tam nastaviť požadovaná teplota aj čas. Po uvarení necháme zaťažené vychladnúť, najlepšie do budúceho dňa.
Krok 7: Po vychladnutí vyklopíme z formy.
Krok 8: Zabalíme do alobalu a máme hotovo, už len ochutnávať.
Zveřejněno 7. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový sýr podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk2Er
Moje poznámka
Játrový sýr podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk2Er
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
cibule,
sádlo,
sůl,
mouka hrubá,
praganda,
pepř mletý,
zázvor mletý,
cukr moučkový,
skořice,
ořech muškátový
Komentáře (15)