Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka

Dvojctihodné koláčky od věhlasného cukráře Josefa Maršálka přilákají nejeden mlsný jazyk. Kynuté těsto je plněno tvarohovou náplní, v důlku jsou pak kořeněná povidla, potřeny jsou rumem s máslem a pomyslnou korunou je dokonalá drobenka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Doba přípravy 72 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby kynutí

72 min (60 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 777 kJ /
3 532 kcal
Bílkoviny84,90 g
Tuky125,09 g
Vláknina26,60 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,57 g
Sacharidy481,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto do mísy navážíme všechny ingredience, máslo musí být měkké a mléko nejlépe vlažné. Hněteme, dokud nedostaneme hladké a kompaktní těsto, které se nelepí na vařečku ani na mísu. Těsto necháme na teplém místě vykynout, objem musí být dvojnásobný. Krok 2: Na tvarohovou náplň smícháme všechny ingredience a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Na drobenku promneme mezi prsty mouku, sůl, cukr a máslo; rum přidáme až na závěr. Krok 3: Vykynuté těsto přendáme opatrně na pomoučenou plochu, opatrně rozválíme na obdélník o rozměrech 30x20 cm a rádýlkem jej rozřežeme na 20 stejných čtverců. Krok 4: Doprostřed každého dáme 1 lžičku tvarohové náplně, rohy přehneme přes náplň, spojíme a uválíme kulaté koláčky. Odložíme je na plech s papírem na pečení, necháme lehce nakynout a poté pomocí malé štamprle či čistého vajíčka uděláme v každém koláčku důlek. Krok 5: Koláče potřeme rozpuštěným máslem, důlky naplníme povidly smíchanými s kořením a vydatně je posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté (na horkovzduch) troubě při 200 °C asi 12-14 minut dozlatova. Ještě horké koláčky potřeme zbylým máslem smíchaným s rumem.

TIP: Jak na dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka

Zveřejněno 1. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v28EL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v28EL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Skvělé koláčky! Dělala jsem je taky podle Maršálka a jsou moc dobré. :yes::yes:

:-)<3:yes::yes: dělám je také ale podle receptu babičky a myslím, že horší nejsou :-K

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, mléko, máslo, vejce, sůl, droždí, kůra citronová, tvaroh, cukr moučkový, cukr vanilkový, rozinky, kůra citronová, žloutek, mouka hladká, cukr krupice, máslo, rum, sůl, máslo, rum, povidla švestková, skořice mletá, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu