Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí špalíky v zeleninové omáčce s bramborovo-batátovým pyré

Šťavnaté kuřecí maso ze stehen orestujeme a smícháme se zeleninovou směsí, která má základ z loupaných rajčat, špenátu, kapie a koření. K ní pak servírujeme jako přílohu bramborovo-batátové pyré, které má skvělou barvu a jemnou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 686 kJ /
1 120 kcal
Bílkoviny16,60 g
Tuky57,07 g
Vláknina22,90 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy126,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme a oloupeme batát i brambory a nakrájíme do misek. Zalijeme studenou vodou a necháme vyplavit škrob a dáme vařit. Přivedeme k varu a první vodu slijeme. Krok 2: Současně v hluboké rozehřáté pánvi na másle s olejem opečeme z obou stran osolené a okořeněné vykostěné špalíky, které překrájíme na poloviny a budeme mít 6 menších kousků. Krok 3: Opečené maso vyndáme na talíř a ve výpeku restujeme nejprve cibuli, poté přidáme česnek, rajčata, papriky, špenát a po chvilce míchání vrátíme maso a podlijeme. Pod poklicí dusíme na sníženém stupni tepla cca 15 minut. Krok 4: Batát znovu zalijeme čistou vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Poté k němu přidáme očištěné a nakrájené brambory, mírně osolíme a přidáme také na kousku másla restovanou nasekanou šalotku, plátky česneku a dovaříme doměkka, cca 10 minut. Krok 5: Slijeme vodu a vše rozšťoucháme s máslem do hladké konzistence. Přidáme ohřátou smetanu a vyšleháme ručním šlehačem. Dle chuti dosolíme a podáváme s kuřecími špalíky přelitými omáčkou, kterou můžeme ještě zakápnout citronovou šťávou. Omáčka je lehce nakyslá a skvěle pyré doplňuje.

Zveřejněno 7. 3. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Nechutnaly mi batáty kvůli sladké chuti, která připomínala namrzlé sladké brambory ze školní jídelny. Zkoušela jsem slít první vodu (podle staré rady jak zbavit brambory sladkosti), dala jsem napůl s bramborami a přidala cibuli, pepř a česnek. Byla jsem chutí mile překvapená a tomu kdo má rád právě ty sladké batáty doporučuji uvařit si je podle své chuti jelikož tyto sladké nebyly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí špalíky v zeleninové omáčce s bramborovo-batátovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Mpr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí špalíky v zeleninové omáčce s bramborovo-batátovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Mpr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Anna Kocikova: :-) Drahzško, moc děkuji a přeji pohodový , úžasný večer :-K

Krásná práce:yes::-K

Suroviny:
stehno kuřecí, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, chilli, máslo, olej, cibule, česnek, kapie červená, špenát, voda, rajče, smetana, petrželka, měsíček, batáty, brambory, sůl, pepř mletý, cibule šalotka, česnek, máslo, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu