Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka se zeleninou, brambory a žampióny

Tato polévka je nejen dobrá, ale také zdravá a vyvážená. Každá lžíce je plná lahodného spojení čerstvé zeleniny, brambor a aromatických žampiónů. Máslová jíška polévce přidává na jemnosti a na sytosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 343 kJ /
321 kcal
Bílkoviny19,09 g
Tuky1,28 g
Vláknina26,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy45,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony nakrájíme na plátky. Krok 2: Na másle lehce osmahneme pórek a kedlubnu, přilijeme zeleninový vývar (nebo kostku zeleninového bujónu). Do vroucího vývaru přidáme brambory a žampiony. Krok 3: Mezitím uděláme řidší světlou jíšku tak, že máslo rozpustíme a přidáme mouku. Stále mícháme. Usmaženou jíšku přidáme do polévky a pořádně rozmícháme, aby nevznikly pucky. Krok 4: Ještě v polévce převaříme čerstvou nebo sušenou petrželku. Kdo chce, může si opepřit, eventuálně přisolit. Nať z cibulky dáme až do talíře při servírování.

TIP: Houbové polévky - oblíbené recepty

Zveřejněno 11. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka se zeleninou, brambory a žampióny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlJ7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka se zeleninou, brambory a žampióny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlJ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes: určitě dobrá polévka :-K

Suroviny:
kedlubna, brambory, mouka hladká, jíška, zelenina, žampióny, vývar zeleninový, cibulka jarní, petrželka

Přidat fotografie receptu