Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny se zelenou omáčkou s masem i bez

Nechte se unést chutí Itálie touto omáčkou. Buďte kreativní a vyberte si variantu s kousky lahodného masa, nebo si pochutnejte na podobě vegetariánské. Svěží a aromatická omáčka se skládá z čerstvé zeleniny a plnotučného sýra, které se krásně propojí s jemností těstovin.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 362 kJ /
1 282 kcal
Bílkoviny38,49 g
Tuky45,46 g
Vláknina21,64 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 1,25 g
Sůl3,30 g
Sacharidy171,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zvolené těstoviny uvaříme na skus podle návodu na obalu. Do vroucí vody můžeme přidat lžíci polévkové směsi a již nesolit. Dáme 2 naběračky vody z vaření stranou a scezené těstoviny necháme na cedníku okapat. Krok 2: Zatímco se těstoviny vaří, opláchneme a odstředíme nebo osušíme listy špenátu a poté je natrháme na menší kousky. Na rozehřáté pánvi na oleji orestujeme cibuli jen do světlé barvy. Krok 3: Přidáme nasekaný česnek a brokolici, přidáme cuketu (pár koleček necháme na závěr). Osolíme, opepříme a za stálého míchání restujeme do změknutí, podlijeme trochou vody z těstovin, přidáme špenát a restujeme jen co zavadne. Krok 4: Přilijeme smetanu, rozmixujeme dohladka a odstavíme. Vmícháme zcezené těstoviny a dle potřeby můžeme podlít troškou vody z jejich vaření. Na pánvičce na kousku přepuštěného másla restujeme odložená kolečka cukety cca 2-3 minuty. Krok 5: Podáváme samotné posypané strouhaným parmezánem, s pečeným kuřecím masem nebo pošírovaným vejcem.

Zveřejněno 14. 3. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Jednoduše uděláme pošírované (zastřené) vejce v mvt : do skleněné nebo porcelánové misky nalijeme do poloviny vřelou vodu (z varné konvice), přidáme lžičku octa a rozklepneme vejce. Zakryjeme talířkem a vložíme do mvt na 800 W / 35-40 sec. podle velikosti vejce. Vyndáme z mvt, vejce vyndáme opatrně z vody ( např. dírkovanou naběračkou na knedlíky nebo obracečkou), vložíme ihned do talíře na připravené těstoviny a podáváme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny se zelenou omáčkou s masem i bez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADMJ9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny se zelenou omáčkou s masem i bez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADMJ9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moanka: :-) Ono to je sice takové nefotogenické nebo to spíš já neumím hezky nafotit ale ve skutečnosti to vypadá mnohem lépe a je to moc dobré. Zužitkovat můžeš i jiné listy podle chuti . :-K Užijte si spolu hezkou neděli :-K

To zní moc chutně… <3 Hmmmm… :-8

Suroviny:
těstoviny, špenát baby, brokolice, cuketa, cibule, česnek, olej olivový, ghee, sůl, pepř mletý, koření polévkové, smetana, parmazán

Přidat fotografie receptu