Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fenyklová pomazánka s Lučinou

Fenykl, jehož chuť připomíná aromatický anýz, má v kuchyni různá využití. Pokud se nechcete pouštět do žádného složitého pokrmu, vsaďte na snadnou pomazánku z pečeného fenyklu a Lučiny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 999 kJ /
956 kcal
Bílkoviny23,54 g
Tuky92,53 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 248 mg
Sodík 440 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy7,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z fenyklů odřízneme horní část a nakrájíme je, vložíme do pekáčku, osolíme a opepříme a zalijeme smetanou. Krok 2: Navrch dáme na kousíčky nakrájené máslo. Vložíme do trouby a zapékáme na 170 °C asi 20-25 minut. Krok 3: Upečené fenykly necháme vystydnout a přidáme Lučinu a rozmixujeme.

TIP: Jak připravit fenykl?

Zveřejněno 19. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenyklová pomazánka s Lučinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Qkx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenyklová pomazánka s Lučinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Qkx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fenykl, sůl, pepř mletý, máslo, smetana, lučina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu