Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka s medvědím česnekem a jarní cibulkou

S teplejším jarním počasím přichází také období sklizně medvědího česneku. Z byliny jemné česnekové chuti můžete připravit krémovou polévku, kterou budete mít do půlhodiny na stole. Součástí polévku jsou také zlehka povařená vajíčka.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 206 kJ /
1 483 kcal
Bílkoviny55,71 g
Tuky113,89 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 508 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy50,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubokého talíře rozklepneme vejce. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čím budou menší, tím kratší dobu se budou vařit. Krok 2: Z cibulek odřízneme zelenou část a bílou nakrájíme nadrobno. Z česnekových listů odřízneme bílé konce, které nakrájíme nadrobno. Zelenou část česneku a cibulek překrájíme. Krok 3: Do hlubšího hrnce na rozehřáté máslo dáme zesklovatět bílou část cibulek. Přidáme brambory a víno, které prudkým varem odvaříme. Krok 4: Do hrnce přidáme 700 ml vývaru, bílé konce česneku a od doby varu vaříme pod pokličkou 10 minut. Krok 5: Mezitím dáme do větší zavařovací sklenice zelené části česneku a cibulek. Přidáme 50 ml vývaru a ponorným mixérem rozmixujeme na pastu. Nemusí být úplně jemná. Krok 6: Měkké brambory s vývarem v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu, podle potřeby osolíme a minutku povaříme. Krok 7: Poté přidáme rozmixovanou pastu a opět minutku povaříme. Krok 8: Před vypnutím polévky přidáme do hrnce rozklepnutá vejce, která opatrně, abychom neporušili žloutky, vařečkou promícháme.

TIP: Na co se hodí medvědí česnek

Zveřejněno 22. 3. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Polévku s medvědím česnekem máme rádi. Tentokrát jsem přidala i malý svazek jarní cibulky. Velice dobrou vychytávku s rozmixovanou pastou mám od Romana Pauluse.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s medvědím česnekem a jarní cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZyZG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s medvědím česnekem a jarní cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZyZG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Marie Svarcova: Maruško,děkuji Ti:-K U nás roste medvídek už skoro 3 týdny,začal o něco dřív než jindy:-8V týdnu budu muset něco i zamrazit:yes:
Maruško,než jsem přidala tento recept,tak jsem poctivě prošla všech 33 receptů co mi vyhledavač našel,všechny byly odlišné a s jarní cibulkou ani jeden:-)

Moanka: Moničko,děkuji,moc jsi mě potěšila:-KDoufám,že polévka bude chutnat:-8

:-)<3:yes::yes: moc dobrá polévka, dělám ji také i recept tady mám jen ji nemám tak hezky vyfocenou (ta moje je nefotogenická). U nás zatím ještě medvídek neroste .:-K

Krásná polévečka. :-8 Nevěděla jsem, jak medvědí česnek využít, tak zkusím medvědí polévku… <3 Ukládám a v PO uvařím. Pak se pochlubím… :-D
Hezký víkend přeji… :-K

lenka.janatkova: Leničko moc děkuji:-8:-K

Zítra se na sběr medvědího česneku chystám, tak už vím co z něj připravím. :-) děkuji za inspiraci, polévka vypadá skvěle <3

Suroviny:
česnek mědvědí, cibulka jarní, brambory, vývar kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, sůl, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu