Filipínská hovězí caldereta
Caldereta je tradiční filipínský pokrm, který se původně připravoval z kozího masa. Připravíme ho z hovězího, které spolu s bramborami a zeleninou dusíme v hovězím vývaru a rajčatovém protlaku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 728 kJ / 1 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,94 g |
Tuky | 39,35 g |
Vláknina | 24,32 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 67,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Papriku nakrájejte na plátky.
Krok 2: V hrnci nebo velké wok pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Nechte na oleji rozvonět, poté přidejte hovězí maso a opékejte ze všech stran cca 5 minut.
Krok 3: Do hrnce přidejte hovězí vývar a rajčatový protlak a promíchejte. Vařte při středním varu za pravidelného míchání 10 minut.
Krok 4: Přidejte na kostky nakrájenou mrkev a brambory do hrnce.
Krok 5: V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu tak, aby vznikla kaše. Nalijte ji do hrnce a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Krok 6: Přidejte bobkové listy, poté přikryjte a ztlumte na nižší střední teplotu. Vařte 1 až 2 hodiny, dokud nebude maso měkké.
Krok 7: Těsně před koncem přidejte nakrájenou červenou papriku a zelené olivy a vařte odkryté další 3 až 4 minuty.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filipínská hovězí caldereta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8ky
Moje poznámka
Filipínská hovězí caldereta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8ky
Nejnovější recepty
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 7 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 10 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 23 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 9 minutami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 17 minutami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 1 hodinou
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 1 hodinou
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 2 hodinami
Pečené batáty se salátem
sauce1 před 3 hodinami
Znojemská omáčka
evinkaaa před 3 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 5 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 6 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 7 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
olej olivový,
česnek,
cibule,
mrkev,
brambory,
škrob kukuřičný,
voda,
vývar hovězí,
protlak rajčatový,
bobkový list,
paprika čerstvá červená,
olivy zelené
Komentáře (2)