Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky podle vietnamského receptu

Asijská kuchyně si velmi rychle získala oblibu i u nás. Jedním z nejoblíbenějších pokrmů jsou jistě závitky. Do rýžového papíru zabalíme směs mletého masa se zeleninou a dozlatova je usmažíme v oleji. K servírování pak doporučujeme sladkou chilli omáčku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 356 kJ /
1 041 kcal
Bílkoviny119,84 g
Tuky36,39 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 843 mg
Sodík 509 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy30,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jidášovo ucho vložíme do misky a zalijeme horkou vodou a počkáme až nabobtná. Poté vylejeme vodu a odstraníme takový tvrdý malý kousek, který se na každé houbě nachází. Očištěné kousky nakrájíme na malé nudličky. Krok 2: Nudle dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Jakmile trochu změknou, přecedíme je a nastříháme na 4-5 cm dlouhé kousky. Krok 3: Do větší misky dáme mleté maso, mrkev nastrouhanou na tenké nudličky, cibuli nakrájenou na hodně drobné kousky, klíčky nebo kedlubnu nakrájenou najemno, jidášovo ucho, nudle, vejce, rybí omáčku, trošku cukru a pepř. Můžeme i lehce přisolit. Směs promícháme a necháme 10 minut odležet. Krok 4: Vezmeme si rýžový papír a potřeme ho pivem, aby byl měkký a dalo se s ním pracovat. Nejlépe je si vzít 2 mělké talíře, do jednoho nalijeme pivo na namáčení a na druhém talíři pak připravíme samotný závitek. Krok 5: Vezmeme papír, namočíme do prvního talíře z každé strany a přendáme na druhý talíř. Jestliže máme pocit, že papír je ještě tvrdý, potřeme ho rukou namočenou v pivu. Krok 6: Na papír, který je takto připraven položíme polévkovou lžící kopeček masové směsi a postupně zabalíme a necháme chvíli odpočinout, aby závitky oschly. Krok 7: Rozpálíme pánvičku a nalijeme na ni olej (musí ho být dostatek, aby závitky plavaly a neslepily se). Do rozehřátého oleje vkládáme závitky a smažíme dozlatova. Krok 8: K závitkům podáváme zelný salát a sladkou chilli omáčku.

TIP: 11 nejpoužívanějších surovin, bez kterých se v asijské kuchyni neobejdete

Zveřejněno 25. 3. 2024

Poznámka autorky RubyRom

Na tyto závitky jsem chodila do jedné vietnamské restaurace a moc mi chutnaly. Doma jsem je dělala také, ale nikdy to nebylo tak úplně ono, protože jsem jsem si je dělala po svém a správný recept jsem neznala.

Od jedné hodné paní Vietnamky jsem recept dostala, ale nebylo v něm přesně popsané množství. Tak jsem to vyzkoušela takto a jsem velice spokojená. U nás je podávají nakrájené a tak to dělám taky. Tohle jídlo jsem si zamilovala. Za získaný recept moc děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky podle vietnamského receptu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R61gO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky podle vietnamského receptu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R61gO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Díky, pokusím se je najít, je to opravdu dobrota. Moc děkuji za radu. :-K

:-) <3:yes:Romanko, to je jedno z mých oblíbených jídel, dělám je jarní smažené i letní nesmažené - (na každé je jiný rýžový papír) asi 30 let tehdy první také podle Vietnamky. Na Top mám právě ty od Šona novější verze - najdeš skvělý, přesný popis na You Tube Šonoviny TV. Moje jsou pod názvem Vietnamské jarní závitky podle Šona . Ono stačí změnit jedno slovo a už se na Top nenajdou. :-K

Suroviny:
maso vepřové mleté, nudle skleněné, jidášovo ucho, vejce, cibule, mrkev, klíčky, omáčka rybí, cukr, pepř mletý, sůl, papír rýžový, pivo světlé, olej

Přidat fotografie receptu