Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likér z černých jeřabin

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Doba přípravy 6480 min Doba přípravy: 6480 min

6480 min (6480 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 029 kJ /
2 875 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy412,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme. Krok 2: Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce povaříme. Krok 3: Do vychladlého přilijeme rum a mandlovou tresť.

Zveřejněno 31. 8. 2009

Poznámka autorky Marta

Zdroj: časopis Lidové recepty (jen jsem v názvu přejmenovala griotku na likér)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likér z černých jeřabin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9AN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likér z černých jeřabin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9AN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Jaroslava 15. 8. 2017 10:05
Tento likér,taky dělávám každý rok.Pokud nezaváhám a ptaci si pochutnají dříve.Je vinikajicí,už jsem měla mnoho dotazu,zda zas letos si pochutnají na vynikajicím likéru.

Ja teda nevim, ale delate zdravy zivotabudic a cpete do toho hnusnej rum a jeste tresti. Tak to asi nema byt, co?

Souhlas!!!Nacpat do likeru trest a rum je fakt hnus.Chute se mlati a z aronie neni citit nic.

Eliška Hamáčková 22. 10. 2015 14:16
Martin:Ano mám tu samou zkušenost a právě mám dvojitou dávku na plotně.:-p

Ze surovin jsem udělal cca 1,8l likéru, všem moc chutná. Po přidání tresti se vytvořily mastná oka na hladině. Máte také tuto zkušenost?

cudlik2710 20. 9. 2015 21:01
Luccilla:mohu poprosit o receptik.kolik medu,cukru,aspon priblizne.predem moc dekuji

Z jerabin se dělá výborný pečený čaj.jerabiny se rozloží na plech zalijou medem zasypou cukrem,skořici a zaleju rumem,vše dle oka a chute.péču zhruba 15 minut.nalozim do sklenic a je hotovo.když tak doleju sklenice horkou vodou.jerabiny maji nejvíc vitaminu c.

:yes:výborný..:-*..jen nevím,jestli tam patřila tresť Dr Oetker..
ale chutná skvěle

Hmm, to vypadá moc lákavě!!:yes:

Uvařil, ochutnal a ... ... mňammm !!
Je fakt skvělí !!!:-):-p:yes::yes::yes:

Také máme aronii a tradičně dělávám marmeládu,je to vynikající:-p:yes:.Likér jsem chutnala od známých,recept nevím, ale byl dobrý:yes::-p:-p

:yes:+2.:yes: Mám na zahrádce keřík černé aronie a nevím, co s ním - syrové plody mi nechutnají. Tak vyzkouším, pokud mi ptáci něco nechají.

Nadja: Kompot je taky slusnej.

Tématické fráze:
likér z aronie, aronie likér, jeřabinový likér, jeřabinový likér, liker z aronie recepty, recept likér z aronie, stava z cerne jerabiny, černá jeřabina, domácí likér z aronie, jeřabina černá aronie likér, likér z černého bezu, švestkový likér, likér z aronie za studena, černé jeřabiny, jeřabina černá aronie recepty liker, jeřabinový likér recept, recept na likér z aronie, švestkový likér recept, likér z aronie s rumem, černé jeřabiny šťáva

Suroviny:
jeřabiny, cukr, rum, tresť mandlová sladká

Přidat fotografie receptu