Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehaná vejce vařená ve formičkách

Vajíčka na různé způsoby má rád snad každý. Chcete-li jim dát netradiční formu, můžete je uvařit ve formičkách. Dovnitř kromě vajíčka můžete přidat také bylinky, zeleninu nebo třeba opečené kousky slaniny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 670 kJ /
638 kcal
Bílkoviny52,61 g
Tuky45,44 g
Vláknina0,38 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 597 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyklepneme do misky, osolíme, opepříme a metlou vyšleháme. Krok 2: 2 formičky dobře vymažeme olejem a nalijeme do nich ušlehaná vejce. Dobře uzavřeme. Krok 3: Formičky vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Pak hned chladíme a vejce vyklopíme. Krok 4: Nebo můžeme do každé vymazané formičky vyklepnout jedno vejce, přidat sůl, pepř, nasekanou pažitku, sterilovanou kapii a nadrobno nakrájenou opečenou slaninu. Formičky uzavřeme, protřepeme a uvaříme 10 minut.

Zveřejněno 26. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehaná vejce vařená ve formičkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Zg0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehaná vejce vařená ve formičkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Zg0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Taky mám formičky doma, používám je do mikrovlnky, když potřebuji rychle vařené vejce do pomazánky. Určitě vyzkouším, dobrý nápad!

Stejné formičky jsem dostala už před nějakou dobou jako dárek. Většinou je používám na vaření čerstvých vajec nebo bílků, pokud mám zbylé od pečení. Pak je používám třeba do pomazánek. Teď jsem začala uvažovat, že bych formičky mohla použít na nějaký velikonoční dezert ztužený želatinou. Někdo používá jako "formu" vymyté vaječné skořápky, ale to mně vždy nějak vadilo. Možná, že zbytečně. :-)

:-)<3:yes: dobráý nápad :-K

Suroviny:
vejce, sůl, pepř bílý mletý, olej, vejce, pažitka, sůl, pepř mletý, kapie sterilovaná, slanina

Přidat fotografie receptu