Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové zrazy (opékané bochánky) plněné masem

Brambory s masem jsou prostě klasikou v jakékoli formě. V tomto receptu najdete inspiraci na bramborové zrazy, tedy opékané plněné placky. Jejich náplní bude právě mleté vepřové maso se zeleninou. K podávání doporučíme také zakysanou smetanu.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 905 kJ /
1 411 kcal
Bílkoviny96,66 g
Tuky45,11 g
Vláknina21,75 g
Cholesterol 698 mg
Sodík 449 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy146,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nádivka: Maso nameleme do mísy (nebo použijeme koupené mleté), přidáme nastrouhanou cibuli a mrkev. Maso můžeme předem orestovat nebo dle zvyklosti dát syrové. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a dobře promícháme. Krok 2: Očištěné, oloupané a nakrájené brambory uvaříme doměkka. Do scezených horkých brambor dáme lžíci másla a šťouchadlem rozšťoucháme dohladka. Do mírně zchladlých přidáme mouku, škrob, smetanu, vejce a nasekanou cibuli orestovanou na druhé lžíci másla dosklovita. Krok 3: Dochutíme solí, pepřem (můžeme přidat také česnek nebo jiné koření dle chuti) a rychle vypracujeme těsto jako na bramborové knedlíky. Z těsta uděláme váleček a nakrájíme na kousky podle toho, jak chceme velké placky. Podle počtu placek rozdělíme náplň. Krok 4: Z kousků těsta uděláme v dlani placky, vložíme náplň a uzavřeme podobně jako plněné knedlíky. Vzniklé bochánky mírně splácneme a smažíme z obou stran dozlatova na sádle nebo oleji. Pokud máme náplň ze syrového masa smažíme pomalu a déle. Krok 5: Hotové můžeme podávat samotné s kopečkem zakysané smetany se salátem nebo také s libovolnou omáčkou.

TIP: Jednoduchý návod na domácí zakysanou smetanu

Zveřejněno 4. 4. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Maso na plnění lze použít také vařené nebo pečené. Tradiční recepty na bramborové zrazy prý často používají v nádivce syrové maso ale je důležité opékat déle, aby se maso stihlo důkladně propéct. Recept mám od tchyně mého spolužáka dovezený až od slovensko-polských hranic.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové zrazy (opékané bochánky) plněné masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7r5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové zrazy (opékané bochánky) plněné masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7r5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Bayta: :-) Děkuji za komentář , budu se těšit na foto. :-K Krásný zbytek večera

Vypadají moc dobře, vyzkouším <3

RubyRom: :-)moc děkuji za komentář, určitě je máš vynikající, také dělám ty naše už hodně let ale trochu jinak než tyto.:-K měj se krásně :-K

Plněné bramborové placky- taky dělám a jsou vynikající. :yes::yes::yes:

Merylas: :-) Moc děkuji, je to opravdu dobré, já jsem to maso raději orestovala, připomíná to naše "bramborové placky se škvarkama....":-K Přeji krásný a pohodový den .

Moc hezký recept. :yes: Ukládám. :-*:-K

Suroviny:
brambory moučné, mouka hrubá, škrob bramborový, smetana, máslo, vejce, cibule, máslo, sůl, pepř, maso vepřové, cibule, mrkev, vejce, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu