Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spaghetti carbonara s pancettou

Tento recept na tradiční italské těstoviny je zárukou toho, že všem u stolu bude chutnat. Špagety jsou krémové díky spojení žloutků a parmezánu, které doplňuje dokřupava vyškvařená pancetta. Jsou z pár kvalitních surovin a jsou zatraceně dobré.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 543 kJ /
1 803 kcal
Bílkoviny123,04 g
Tuky82,38 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 824 mg
Sodík 4,76 g
Sůl9,42 g
Sacharidy137,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody. Jakmile jsou al dente, slijeme je, ale trochu vody z vaření si ponecháme bokem. Krok 2: Na rozehřáté pánvi orestujeme dozlatova na kostičky nakrájenou pancettu. Krok 3: V misce smícháme žloutky s parmezánem a pepřem. Do této směsi vmícháme trochu vody z vaření špaget, abychom docílili krémové konzistence a na závěr přidáme samotné špagety. Krok 4: Přidáme vyškvařenou pancettu a servírujeme posypané parmezánem.

TIP: Desatero rad na téma spaghetti carbonara

Zveřejněno 13. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spaghetti carbonara s pancettou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNQQw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spaghetti carbonara s pancettou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNQQw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: Také u nás jsou oblíbené :-K recept i provedení se mi líbí

Suroviny:
těstoviny špagety, pancetta, žloutek, parmazán, pepř mletý

Přidat fotografie receptu