Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky s celerovo jablečnou omáčkou z papiňáku (tlakového hrnce)

Díky tlakovému hrnci připravíme vepřové maso během chvíle. Šťavnaté a měkké plátky masa podáváme s chutnou celerovo-jablečnou omáčkou, kterou zjemníme smetanou. Jako přílohu můžeme zvolit rýži.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 744 kJ /
1 373 kcal
Bílkoviny18,69 g
Tuky96,67 g
Vláknina48,07 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 646 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy86,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa po okrajích nařízneme a po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Krok 2: Očištěný celer a jablka zbavená slupky a jadřinců nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Krok 3: V tlakovém hrnci na rozehřátém oleji orestujeme dosklovita cibuli s česnekem. Poté je shrneme k okraji hrnce a přidáme plátky masa, které prudce orestujeme z obou stran. Krok 4: Podlijeme vývarem, přidáme celer a jablka a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Když se hrnec natlakuje, plamen stáhneme na minimum a slabým varem vaříme 30 minut. Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, plátky masa vytáhneme a uchováme v teple. Obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu, podle potřeby dochutíme a necháme přejít varem. Krok 6: Podáváme s rýží.

TIP: Jak vařit v tlakovém hrnci

Zveřejněno 9. 4. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud jsou jablka sladší, může si každý svou porci na talíři ochutit citronovou šťávou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s celerovo jablečnou omáčkou z papiňáku (tlakového hrnce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7o5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s celerovo jablečnou omáčkou z papiňáku (tlakového hrnce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR7o5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moc vám všem děkuji:-8:-K

Recept se mi líbí. Celer máme moc rádi a s jablkem je to super kombinace :-K

:-)<3:yes::yes: Celer máme rádi ve všech podobách, kombinace s jablky je na omáčku skvělá .:-K

Kombinace celeru a jablek v omáčce vypadá zajímavě, určitě vyzkouším :-)

Suroviny:
plec vepřová, olej, cibule, česnek, celer, jablko, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu