Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní polévka s mrkví a krupicovymi noky

Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Talíř horké jarní polévky, příjemně vonící po majoránce, s nočky z dětské krupičky, vás spolehlivě zasytí a tak může být i samostatným jídlem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andyscha Andyscha

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 611 kJ /
863 kcal
Bílkoviny32,60 g
Tuky25,22 g
Vláknina16,13 g
Cholesterol 544 mg
Sodík 470 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy118,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Mrkev nastrouháme nahrubo. Krok 2: Na lžíci másla orestujeme mrkev s kmínem. Jakmile pustí barvu, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem, přidáme brambory a hrášek dle chuti. Podusíme do změknutí zeleniny. Krok 3: Mezitím připravíme těstíčko na noky. Do rozklepnutých vajíček přidáme dětskou krupičku, sůl a důkladně smícháme. Těstíčko má být trochu hustší, ale ne moc, aby noky držely tvar. Krok 4: Do téměř hotové polévky přidáme špetku majoránky a lžičkami vytváříme noky tak velké, jak kdo má rád (pozor, nabydou). Povaříme cca 10 minut a můžeme podávat.

TIP: Jak tvarovat noky pomocí dvou lžic?

Zveřejněno 11. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní polévka s mrkví a krupicovymi noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7OY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní polévka s mrkví a krupicovymi noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7OY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Výborná :yes:<3

Andyscha: No právě, hrášek mražený, majoránka sušená a mrkev asi není raná..To mě překvapilo..Proto ta otázka. :-K:-K:-K

mika59: To je vlastně dobrá otázka, takto jsme ji doma začali říkat, protože na jaře často vaříme zeleninové polévky a tato je naše nejoblíbenější :-)

Iba poznámka - cestíčko na krupicové noky nechať odstáť, aby krupica nabobtnala, potom noky - halušky sú ľahké ako obláčik.

Mohu se zeptat proč jarní? Samozřejmě nic proti receptu, jen ten název mě zaujal:-K

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí :-K

Suroviny:
máslo, mrkev, brambory, hrášek mražený, vývar zeleninový, kmín celý, majoránka, sůl, pepř mletý, vejce, krupice dětská, sůl

Přidat fotografie receptu