Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíkové křupky

Honí vás mlsná na něco slaného, křupavého? Nebo musíte bleskově připravit něco k zakousnutí k dobrému pivu, protože se ohlásila nečekaná návštěva? Pokud máte pár starších rohlíků, nemusíte kupovat brambůrky. Stačí minimum práce a dobrota, rohlíkové křupky, je na stole!

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 496 kJ /
357 kcal
Bílkoviny10,75 g
Tuky2,69 g
Vláknina5,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 779 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy69,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Starší rohlíky (či jiné zbylé pečivo) nakrájíme na tenčí, cca 5 mm široká kolečka. Krok 2: V oleji (nebo oleji smíchaném s trochou rozehřátého másla) rozmícháme sůl, sušený česnek a další zvolené koření. Krok 3: Směs vyladíme zcela podle naší chuti, poté jí každé kolečko rohlíku potřeme a všechna je uložíme vedle sebe na plech s pečícím papírem. Krok 4: Plech vložíme na 5-6 minut péct do rozehřáté trouby (180-190 °C), potom teplotu snížíme (160 °C) a rohlíky dopečeme – dosušíme dozlatova a dokřupava. Ihned podáváme jako chuťovku k pivu, vínu.

Zveřejněno 17. 4. 2024

Poznámka autorky cathleen

Recept z mého webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíkové křupky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZAr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíkové křupky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxZAr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

magdalenka: taky výborné použití :yes: - využít toho, že mám rozehřátou troubu třeba po pečení masa.

cathleen: malé množstvo tiež robím na panvici, ale prehrabujem - rohlíky však na kocky. V rúre iba ak je rozpálená po pečení, alebo ak toho robím väčšie množstvo.

Nadja: :-O vidíš, a na pánvi mě to nenapadlo! Perfektní nápad, když je člověk doma sám, nemusí rozpalovat troubu :yes:

mika59: ano <3 když honí mlsná, stačí jen malinko a dobrota je na světě.

:-)<3:yes::yes: To byl velký hit před něškolika lety jen se místo oleje lehce pomazala kolečka rohlíků majonézou, různé koření na posyp a je to výborné :-K

Děláme si podobné chipsy, ale na pánvi, na ochuceném másle nebo výborné jsou na oleji z naložených sušených rajčat. <3 Máme je místo smažených slaných brambůrků.

Dělám podobně a zpracuje se i starší pečivo..

Suroviny:
rohlík, olej slunečnicový, sůl, česnek sušený, koření,

Přidat fotografie receptu