Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza z medvědího česneku podle Těhotnýho kuchaře

Medvědí česnek láká svojí aromatickou vůní ke sběru a následnému zpracování v kuchyni. Vyzkoušejte z něj připravit skvělou majonézu podle Těhotnýho kuchaře. Hotová majonéza se hodí do burgerů, sendvičů nebo do salátů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jenufka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby překapání oleje

30 min (30 min příprava, bez doby překapání oleje)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 641 kJ /
3 738 kcal
Bílkoviny7,72 g
Tuky410,25 g
Vláknina0,20 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy3,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do rendlíku dáme zvolna ohřívat slunečnicový olej, dokud nebude mít 75 °C. Krok 2: Než se ohřeje, nakrájíme listy medvědího česneku na nudličky a dáme je do mixéru. K nim pak přilijeme zahřátý olej a zhruba 2-3 minuty mixujeme. Krok 3: Do skleněné mísy vložíme cedník a do něj dáme papírovou utěrku. Na ni vlijeme olej a necháme ho zvolna překapat, může to trvat i pár hodin. Krok 4: Do jiné, čisté, mísy dáme žloutky, hořčici, ocet, špetku soli a bílého pepře. Vše prošleháme elektrickým šlehačem. Poté postupně zašleháváme zchladlý zelený olej. Ze začátku přiléváme pomaleji, jakmile majonéza houstne, můžeme přilévat rychleji.

TIP: Rady Těhotnýho kuchaře k přípravě pikantní majonézy s medvědím česnekem

Zveřejněno 17. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza z medvědího česneku podle Těhotnýho kuchaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ279

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonéza z medvědího česneku podle Těhotnýho kuchaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ279

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej slunečnicový, list medvědího česneku, žloutek, hořčice plnotučná, ocet vinný červený, sůl, pepř bílý mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu