Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená řepa s fenyklem - salát

Červená řepa je surovina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Zabydlela se nastálo v mnoha kuchyních. Připravte z ní fenyklem ochucený salát, který se hodí k masům i jen tak na zahnání hladu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie693 kJ /
166 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky0,80 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,89 g
Sůl20,00 g
Sacharidy32,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu uvaříme do měkka. Slijeme vodu.Necháme částečně zchladnout, oloupeme nakrájíme na kostky. Očištěný křen nakrájíme na špalíčky. Krok 2: Svaříme vodu, přidáme ocet, sůl, fenykl a vaříme 15 minut. Než se uvolní chutě z fenyklu. Ochutnáme, jestli je dost octa a soli. Nálev necháme mírně prochladnout. Krok 3: Ve velké míse smícháme řepu, křen a přidáme prochladlý nálev i s fenyklem, ještě uvolňuje chutě. Necháme úplně vychladit a po třech hodinách ještě ochutnáme, jestli je nálev dost slaný, řepa si hodně soli nasaje. Případně přisolíme. Krok 4: Dáme do lednice proležet, nejméně na 24 hodin. Není potřeba přidávat cukr, řepa ho obsahuje dostatečné množství. Připravíme si 0,7 l zavařovací sklenice, do kterých přeložíme salát. Zakryjeme fólií. V lednici vydrží dva týdny.

TIP: Červená řepa na talíři

Zveřejněno 18. 4. 2024

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Tohle je takový starý rodinný recept od babičky z máminy strany a já ho dělám taky, protože je velmi zdravý pro trávení. Hlavně smažených jídel, ke kterým se nesmírně hodí. Fenykl je léčivá bylinka, právě na žaludek. Salát je lepší uleželý alespoň 24 hodin. Fenyklu dlouho trvá, než se rozvoní. Možná pro někoho neobvyklý recept, ale ta chuť vás dostane, čím déle odleží, tím je lepší. Fenyklu je půl balíčku z 20 g balení koření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená řepa s fenyklem - salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk1oJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená řepa s fenyklem - salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk1oJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, ocet, voda, fenykl, sůl, křen

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu