Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem

Příprava lehkého a zdravého jídla zabere opravdu jen pár minut. Přesvědčit se o tom můžete v tomto receptu. Filety pstruha orestujte na křupavou kůžičku a k nim podávejte zeleninovou směs na másle. Vše dochutí jen sůl, pepř a citron.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 154 kJ /
993 kcal
Bílkoviny76,59 g
Tuky59,20 g
Vláknina5,85 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy35,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Osušené filety překrojíme na porce, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Krok 2: Očistíme a nakrájíme zeleninu (můžeme zvolit podle chuti i jinou) a dáme ji na 5 minut povařit v páře. Krok 3: Hlubokou, nepřilnavou pánev rozehřejeme, dáme na ni přepuštěné máslo a lehce snížíme teplotu. Filety obalíme v mouce (přebytečnou oklepeme) a opečeme. Nejprve kůží dolů, cca 3-4 minuty a když je kůže opečená dokřupava, porce otočíme a opečeme z druhé strany. Krok 4: Porce vyndáme na nahřátý talíř, do pánve přidáme máslo a zeleninu zlehka v másle restujeme 2 minuty. Krok 5: Na talíře dáme zeleninu a porce ryby posypeme ostrouhanou kůrou u poloviny citronu a přelijeme máslem z pánve. Posypeme nasekanou petrželkou a přidáme plátek citronu na pokapání. Ihned podáváme porce pstruha křupavou kůžičkou otočené nahoru.

TIP: Ryby v kuchyni

Zveřejněno 2. 5. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Momentální nápad, chuť na rybu i zeleninu a výsledek byl moc dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6QX9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6QX9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zuzi777a: :-) Děkuji za komentář - je to rychlovka a moc dobré :-K Krásný den :-K

Pstroužek! Krásně navařeno! Dala bych si.:-*

RubyRom: :-) moc děkuji a přeji krásný den :-K

Pstruha mám moc ráda, dobře jsi navařila :-K:yes::yes:

Suroviny:
pstruh, sůl, pepř mletý, mouka hladká, ghee, šťáva citronová, mrkev, chřest zelený, brambory, máslo, sůl, pepř mletý, petrželka hladkolistá

Přidat fotografie receptu