Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slunečnicový chléb s kefírem

Tmavý chléb se slunečnicí je z pevného těsta s obsahem celozrnné mouky a pro lepší vykynutí je připraven s kváskem omládkem. Upečený, vychladlý a rozkrojený bochník překvapí tmavší vzdušnou a okatou střídou s viditelnými body slunečnicových semínek.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min - bez doby kynutí

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, - bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 615 kJ /
2 298 kcal
Bílkoviny63,62 g
Tuky53,80 g
Vláknina27,39 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy376,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na omládek dobře umícháme v menší misce, vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené pekárně necháme hodinu kynout. Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (v pořadí tekuté, suché) a na vypracování těsta použijeme program bez předehřevu. Krok 3: Těsto necháme v pekárně přibližně hodinu kynout, pak vytáhneme na stůl, propracujeme a vytvarujeme bochník. Krok 4: Vložíme ho vykynout do moukou vysypané ošatky. Krok 5: Po cca 45-50 minutách vykynutý bochník z ošatky vykulíme na plech s pečícím papírem, ometeme z něj mouku, postříkáme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C / 40-45 minut). Krok 6: Hotový chleba necháme vychladnout na mřížce, aby větral i odspodu a nezapařil se. Krok 7: Chléb můžete nechat pekárnou nejen zpracovat, ale i upéct, pak použijete program Klasik (Základní) a čerstvého droždí jen 9-10 g, aby se chlebík - cihlička při pečení nepropadl.

TIP: Proč se občas chleba v pekárně propadne?

Zveřejněno 7. 5. 2024

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slunečnicový chléb s kefírem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2ZwL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slunečnicový chléb s kefírem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2ZwL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

mika59: děkuji, Mili <3

Ten je lákavý:yes::yes:

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí čerstvé, mouka hladká, voda, kefír, olej, semínka slunečnicová, sůl, cukr, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu