Křenový dip
Řízný křen je mnohdy doplňkem k pečeným masům a jiným chlapským pokrmům. Můžeme jej však smíchat s jemnou zakysanou smetanou a připravit tak ideálně vychucený dip ke grilovanému masu. Křenovou chuť si pak každý přizpůsobí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 049 kJ / 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,60 g |
Tuky | 22,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 7,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Vmícháme jej do zakysané smetany, dochutíme solí a pepřem.
Krok 3: Dip necháme vychladit a podáváme třeba ke grilovanému vepřovému masu.
Zveřejněno 2. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křenový dip
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z60y8
Moje poznámka
Křenový dip
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z60y8
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 5 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 54 minutami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 1 hodinou
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 1 hodinou
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
gahim před 1 hodinou
Miliónová polévka
Fitulka před 1 hodinou
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 1 hodinou
Těstovinový salát
Maja77 před 1 hodinou
Vídeňské brambory
Nadja před 2 hodinami
Kachní prsa s glazovanými cibulkami
Sahula před 2 hodinami
Suroviny:
smetana zakysaná,
křen,
sůl,
pepř mletý
Komentáře