Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem

Opečený lančmít s bramborem je pro nás starší a pokročilé vzpomínkou na jídlo mládí. Přesto patří určitě i dnes k jídlům, které se vyplatí si občas ukuchtit. Jeho příprava je rychlá, nenáročná a vždy příjde vhod.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie609 kJ /
146 kcal
Bílkoviny0,72 g
Tuky14,88 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lančmít vyklepneme studený ze sklenice a odložíme na talířek sádlo, které po zavaření zůstalo navrchu. Váleček rozřízneme na 6 koleček, která opečeme na pánvi se sádlem z obou stran. Na sádle osmažíme cibulku nasekanou nadrobno. Krok 2: Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájené uvaříme v osolené vodě se špetkou kmínu.
Spaříme špenát, ochutíme česnekem, solí a promícháme se smaženou cibulkou. Krok 3: Na talíře dáme do vykrajovacího kroužku rozšťouchané brambory se sádlem ze sklenice, vrstvu špenátu a opět brambory, přiložíme opečený lančmít a nakládanou zeleninu nebo salát dle chuti.

TIP: Bramborové přílohy - oblíbené recepty

Zveřejněno 10. 5. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Lančmít na Topreceptech mám, celý recept: www.toprecepty.cz/recept/74266-jedle-darky-i-domaci-lancmit/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR8MB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR8MB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

RubyRom: :-) Moc dfěkuji za komentář a mám stejný názor . :-K Přeji krásný a pohodový večer

Domácí je určitě moc dobrý. Dřív se opravdu prodával výborný a teď se to jíst nedá. :yes::yes:

vladbou: :-K Děkuji za komentář a přeji příjemný den :-K

Zobrazit starší odpověď

veronika_straka: :-) Děkuji za komentář, bývala to kdysi pochoutka ale dnes ten koupený už k jídlu není ani se nedá opéct. Raději domácí zavařím a pochutnáme si.:-K

Díky za nápad! Náš strýc dělá výborný lunch, tak jej můžu zkusit někdy připravit i na tento způsob. I pro nás, mladší ročníky je to už lehce vzpomínkové jídlo :-8

Suroviny:
sádlo, sádlo, špenát baby, česnek, cibulka, brambory, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu