Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem

Sezóna jablek se chýlí ke konci a je potřeba je zpracovat. Zkuste tento výborný nedělní dezert. Na tmavém nízkém korpusu je osvěžující náplň doplněná lehkým, mírně sladkým krémem. Kdo má rád víc sladké, může do krému přidat cukr.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 972 kJ /
2 383 kcal
Bílkoviny38,80 g
Tuky112,53 g
Vláknina25,30 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 782 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy291,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech 32 x 23 cm vyložíme papírem na pečení.
Vejce rozdělíme, žloutky dáme do misky a z bílků se špetkou soli ve šlehací míse šleháme sníh. Jakmile sníh začne houstnout přidáme cukr a došleháme dotuha. Poté postupně zašleháme žloutky. Krok 2: Promícháme prosátou mouku se solamylem, kakaem a práškem a zlehka vmícháme do ušlehaných vajec. Navrstvíme na připravený plech, urovnáme a dáme péct. Po 5 minutách snížíme teplotu o 10 °C a dopečeme 8-10 minut (podle vlastní trouby). Necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Zatímco se pekl a chladl korpus pokrájíme na plátky oloupaná, vyjadřincovaná jablka.
Ta dáme do hrnce, přidáme 250 ml vody, cukr dle kyselosti jablek (nebo chuti) a dusíme doměkka. Rozmícháme pudink ve zbylých 150 ml vody a s jablky povaříme do zhoustnutí. Krok 4: Do vlahé jablečné směsi přidáme rybíz a navrstvíme směs na korpus, uhladíme a necháme zcela vychladnout. Zatím dáme do šlehací mísy tvaroh, šlehačku, pudink bez vaření (obsahuje cukr) a měkké máslo. Krok 5: Vše ušleháme do hustého, hladkého krému, necháme 10 minut ustát a poté navrstvíme na jablečnou směs. Vršek můžeme posypat strouhanou čokoládou nebo jen kakaem nebo sekanými ořechy. Necháme v chladu ztuhnout a nakrájíme řezy.

TIP: Oblíbené recepty s jablky

Zveřejněno 12. 5. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

korpus je na plech 32x23 cm. Pudink bez vaření obsahuje cukr. Kdo má rád víc sladké, může do krému přidat cukr. Pro nás stačil ten v pudinku .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M81gR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M81gR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

lenka.janatkova: :-) Moc děkuji za hezký komentář, bylo to přesně tak a všem moc chutnaly. :-K přeji krásný a příjemný večer :-K

Tak ty se musí v ústech jen rozplynout <3 moučníky s tvarohovým krémem jsou prostě skvělé :-8

zuzi777a: :-) je to jednocuché a moc dobré , děkuji za komentář a přeji krásné nedělní odpoledne. :-K

Krásná práce! Dala bych si!

Suroviny:
vejce, sůl, cukr krupice, mouka hladká, solamyl, kakao, kypřící prášek, jablko, voda, cukr, pudink vanilkový, rybíz, tvaroh ve vaničce, smetana ke šlehání, pudink bez vaření, máslo, ořechy

Přidat fotografie receptu