Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutková polévka s řapíkatým celerem

Žloutková polévka s řapíkatým celerem je lahodný a výživný pokrm, který spojuje jemnost vajec se svěžestí celeru. Tato polévka je nejen snadná na přípravu, ale také plná vitamínů a minerálů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 870 kJ /
1 164 kcal
Bílkoviny39,27 g
Tuky98,58 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 825 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy29,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmažíme nadrobno nakrájené párky a výhonky celeru. Zaprášíme mouku a 2 dcl vody podlijeme. Krátce vaříme a před přidáním smetany polévku odstavíme. Krok 2: Po odstavení z plotny přidáme smetanu, promícháme a dolijeme vodou. Přidáme ocet a vaříme dále. Krok 3: Rozmíchané žloutky s kořením a solí přidáme před dokončením a nakonec krátce povaříme s máslem. Potom vše rozmícháme tyčovým mixérem. Krok 4: Na talíři zdobíme petrželkou a podáváme s opečeným pečivem.

TIP: Recepty na zeleninové polévky - listová zelenina

Zveřejněno 19. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutková polévka s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G68E5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutková polévka s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G68E5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Fotografie používejte pouze vlastní!

Na chlapa asi dost dobré.<3

:-)<3:yes::yes: Zajímavý recept a určitě moc dobrá polévka :-K

Suroviny:
párky, celer řapíkatý, cibulka jarní, mouka hladká, žloutek, smetana, sádlo, máslo, ocet, voda, pepř mletý, sůl,

Přidat fotografie receptu