Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami je chutný a aromatický pokrm, který spojuje jemnost krůtího masa s bohatou chutí lesních hub. Tento recept je ideální pro milovníky tradiční české kuchyně, kteří hledají něco nového a zajímavého.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 332 kJ / 1 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,73 g |
Tuky | 147,57 g |
Vláknina | 7,30 g |
Cholesterol | 655 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 56,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme polovinu másla a necháme na něm zpěnit jemně nakrájenou cibuli.
Přidáme maso, orestujeme, posypeme paprikou, necháme ji rozvonět a hned podlijeme vývarem. Přikryjeme a dusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme vývar. Krok 2: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvičce rozehřejeme zbytek másla, přidáme houby, mírně osolíme a podusíme doměkka. Krok 3: V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu, rozšleháme a povaříme cca 20 minut, nebo do změknutí masa. Krátce před koncem přidáme podušené houby. Krok 4: Omáčku zakápneme pár kapkami citronu (nemusí být), přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem.
Přidáme maso, orestujeme, posypeme paprikou, necháme ji rozvonět a hned podlijeme vývarem. Přikryjeme a dusíme doměkka. Podle potřeby přilijeme vývar. Krok 2: Houby očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvičce rozehřejeme zbytek másla, přidáme houby, mírně osolíme a podusíme doměkka. Krok 3: V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu, rozšleháme a povaříme cca 20 minut, nebo do změknutí masa. Krátce před koncem přidáme podušené houby. Krok 4: Omáčku zakápneme pár kapkami citronu (nemusí být), přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 31. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2WV
Moje poznámka
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY2WV
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
maso krůtí,
cibule,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
máslo,
houby lesní,
vývar drůbeží,
sůl,
pepř bílý mletý,
šťáva citronová
Komentáře (3)